Daily Mail geri adım atmıyor

Gazetenin önde gelen editörlerinden Alex Brummer, BBC’ye yaptığı açıklamada, Ralph Miliband’ı ”İngiltere’den nefret eden adam” diye tanımlayan makalelerinde Yahudi aleyhtarlığı yaptıkları yolundaki iddialara tepki gösterdi.

Brummer, makaleden dolayı özür dilemeyeceklerinin altını çizdi.

BBC Radyo 4’teki Today programına katılan Brummer, yazılan makalenin asıl olarak Ralph Miliband’in sol görüşlerinin oğlunu nasıl etkilediğini sorguladığını vurguladı.

Brummer ayrıca İngiltere’nin en köklü Yahudi gazetelerinden olan Jewish Chronicle ve bazı İşçi Partili isimlerin haberin “Yahudi aleyhtarlığı koktuğu” yolundaki ifadelerini sert dille eleştirdi.

Brummer, son günlerde ‘anti semitik bir saldırıda’ bulundukları gibi ağır suçlamalara maruz kaldıkları ve kendilerinden özür dilemesi gereken insanlar olduğu yorumunu yaptı.

İşçi Partisi lideri Ed Miliband, babasına ilişkin ifadelerin anti semitik yaklaşımlar içerdiği iddialarına karşı mesafeli dursa da gazetenin sahibi Lord Rothermere’den, ‘kurumdaki gazetecilik kültürü ve eğilimleri araştırmasına yönelik’ talebini yineledi.

Lord Rothermere, Pazar günleri çıkan kardeş gazete Mail on Sunday’in muhalefet lideri Ed Miliband’in bu yıl ölen eniştesi için düzenlenen özel bir anma törenine muhabir göndermesinden dolayı özür tıklayın dilemişti.
“Son birkaç gündür anti semitik bir saldırıda bulunduğumuz yolunda öyle sert suçlamalara maruz kaldık ki bence bizden özür dilemesi gereken insanlar var.”

Alex Brummer, Daily Mail editörü

Miliband ailesinin anma törenine davetsiz giden muhabir, Ed Miliband’in babasını vatan hainliğiyle suçlayan makale hakkında tepki almak istiyordu.

Ancak Lord Rothermere, Miliband’in babasıyla ilgili haberlerden dolayı aynı tutumu sergilemezken, gazetenin idaresine ilişkin daha kapsamlı bir soruşturmaya da razı gelmedi.

Makalede ne yazıyordu?Daily Mail’in siyasi yorumcularından Quentin Letts, 1994 yılında ölen Ralph Miliband’i Soğuk Savaş yıllarında ”Marksizm’i İngiltere’ye ithal etmek isteyen güçlerin kullandığı işe yarar bir aptal” olarak niteledi.

Letts, ”Falklands Savaşı’nı kaybetmemizi istiyordu. Vatanını seven bir adam böyle mi davranır?” diye sordu.

İşçi Partisi’nin gölge kabinesinde içişlerinden sorumlu olan Yvette Cooper ise Ralph Miliband’in İkinci Dünya Savaşı’nda vatanı için savaştığını söyleyerek, Daily Mail’in ”İngiltere’nin toplumsal değerleri üzerinde tekel sahibi” olmadığını kaydetti.

Ralph Miliband’in biyografi yazarı Michael Newman da tartışmaya katılarak İşçi Partisi liderinin babasını İngiltere’den nefret eden değil, çok seven bir adam olarak tanımladı.

Newman, Daily Mail gazetesinin İngiltere’deki sistemi ve kurumları eleştirenleri ”yeterince vatanını sevmemekle” suçlamasını doğru bulmadığını söylüyor.

849150cookie-checkDaily Mail geri adım atmıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.