”Dalgalanma krizin habercisi mi?”

Piyasalarda geçen hafta yaşanan düşüşlerin günlük hayatı nasıl etkileyeceğini sorgulayan gazete, bazı uzmanların iddialarının tersinin, bu etkinin büyük çaplı olabileceğini öne sürdü.


İngitere’nin pazar gazetesi The Sunday Telegraph’ın, Londra finans piyasası editörü Dan Roberts tarafından kaleme alınan yazıda, “Tarih kitaplarının tozunu silkelemenin zamanı gelmiş olabilir” denildi.


Yazar; mali piyasalardan kaynaklanan bir resesyonun etkilerini anlamak için 1987 yılındaki ekonomik çöküşü hatırlamak gerektiğini belirtti.


Yazıya göre, yaşanmakta olan benzersiz refah dönemi büyük ölçüde ucuz ve kolay borçlanma olanakları ve canlı piyasalar sayesinde sağlanabildi ve artık bunun sonuna gelindi.


“Artık musluklar kapatıldığına göre, herşey değişecektir” yorumunu yapan gazetede, fotoğraflarda da 1929 bunalımına bir gönderme yaparak o zamanın giysileri içinde coşkulu bir parti sonrası, masanın başında sızmış kalmış bir adam ve yanında, sarhoş ve yorgun bir kadın eli başında kara kara düşünürken aktarıldı…


 



 

804290cookie-check”Dalgalanma krizin habercisi mi?”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.