İdamla yargılanan doktora eşini görmesi için 20 gün izin

Geçtiğimiz Salı gününden beri serbest olan, bir hastayı öldürmekten idamla yargılanan anestesi uzmanı Avusturyalı Eugen Adelsmayr bir sonraki duruşma gününe kadar Bad Ischl kasabasında eşinin yanında bulunacak. Birleşik Arap Emirliği’nin Dubai kentinde idamla yargılanan anestesist eşinin ağır hastalığındabn dolayı Birleşik Arap Emirliği tarafından yurtdışına çıkışına izin verildi.

Avusturya’nın ulusal gazeteleri 2009 yılında hayatını kaybeden bir hastanın ölümünden sorumlu tutularak Dubai’de yargılanan hekim suçlamaları kabul etmediği, yargılama sürecinde eşinin ağır hastalığından haberdar edildiği ve eşine bakabilmek için de kendisine 20 günlük izin verildiğini yazdı.

Serbest bırakmak için Birleşik Arap Emirliği’ne herhangi bir kefalet ödenmediği, Avusturya’nın Dubai tarafından verilmiş 20 günlük iznin bitmesi halinde, Eugen Adelmayr’i kendilerine tekrar teslim edileceğinin garantisini verdiği belirtildi. Kefalat karşılığı serbest bırakmaya Avusturyalıların düşünmedikleri, Birleşik Arap Emirliği’nin hekimin eşinin ağır hastalığını dikkate alarak önemli insani davranış gösterdikleri ifade edildi.

Bugün, 29. 9. 2011 Avusturya’ya gelmesi beklenen hekim Eugen Adelsmayr ile Kurier Gazetesi’nin kendisiyle yapmış olduğu söyleşide 20 gün sonraki duruşmaya katılmak için Dubai’de olacağı yazıldı.

FOTOĞRAF: Eugen Adelsmayr ve konuyla ilgili haberin manşeti

1532170cookie-checkİdamla yargılanan doktora eşini görmesi için 20 gün izin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.