İdamlık Kürt gazetecinin yakınlarına saldırı

Kürt gazeteci Abdolvahed (Hiva) Butimar’ın Sheffield’da yaşayan kardeşi Hadi Butimar eşi Zeynep Butimar çocukları Ciwan ve Şivan Butimar ile yakınları açlık grevi yaptığı Uluslararası Af Örgütü’nün önündeki çadırda saldırıya uğradı.


Görgü tanıkları pazar sabahı 01.30 dolayında yaklaşık 15 saldırganın farklı yönden gelerek çadırı dağıtmaya çalıştığını söylediler. Londra’daki bazı sivil toplum örgütleri saldırıyı kınayarak 3 Eylül günü Uluslararası Af Örgütü’nde bir protesto eylemi düzenledi.


İran’ın Meriwan şehrinde cezaevinde idam kararının gerçekleşmesi için bekleyen kardeşi Abdolvahed (Hiwa) Butimar’ın 48 gündür açlık grevinde olduğunu söyleyen Hadi Butimar, İran’da yıl içinde aralarında gazeteci, öğrenci ve akademisyelerin bulunduğu 191 kişiyi idam edildiğini söyledi. Kardeşinin anti-demokratik bir uygulamaya kurban edilmeye çalışıldığını vurgulayan Butimar, ailecek idam kararının engellenmesi amacıyla açlık grevine başladıklarını belirtti.


Kendilerine yapılan saldırıyı kınayan Hadi Butimar, Kürt gazeteciler hakkında şunları söyledi:


“Kürt gazeteci kardeşim Abdolvahed (Hiva) Butimar ve Adnan Hasanpur 17 Temmuz’da gerçekleşen mahkeme sonucunda İran devletinin ulusal güvenliğine zarar verdikleri ve batılı devletlere ajanlık yaptıkları suçlamasıyla idamla cezalandırıldılar. Açlık grevinde olduğunu bildiğimiz gazeteciler hakkında hiç bir şekilde haber alamıyoruz. Bütün demokratik kurumlar idamların durdurulması için İran rejimine baskı yapmalıdır.”

804770cookie-checkİdamlık Kürt gazetecinin yakınlarına saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.