Danimarka’nın Roj Tv’yi kapatması zor

Danimarka’nın önde gelen gazetecilerle  Başbakan Rasmussen arasındaki sohbet toplantısında Roj Tv’nin kapatılmasının yasal gerekçeden yoksun olduğu öne sürüldü.


Danimarka yasalarına göre bir terör örgütüne yardım etmek suç. Ancak o örgütten yardım almak suç degil. Buna göre, Danimarka, Türkiye’nin Roj Tv ile ilgili iddialarına temel oluşturan “Roj TV, PKK tarafından destekleniyor” gerekçesine dayanarak bu Tv’yi kapatamayacak.


Roj Tv, ancak “Terör propagandası yaptığı” kanıtlanırsa kapatılabilecek.Rasmussen, Danimarka yasalarına göre bir terör örgütünden yardım almanın suç olmadığını kendisinin bilmediğini söyledi. Roj Tv, “terör” suçlamasıyla kapatılamazsa,.Teör örgütlerinden yardım alanların da cezalandırılmasını öngören yasanın çıkması beklenecek.


ABD’NİN MEKTUP YAZDIĞI DOĞRU


Başbakan Anders Fogg Rusmussen, ABD yönetiminin Roj TV’nin kapatılması için mektup yazdığını resmen doğruladı. Adalaet Bakanı Lena Espersen tarafından geçen hafta açıklanan mektup, Amerikan Dışışleri sözcüleri tarafından ne doğrulanmış, ne yalanlanmış,”Böyle bir mektubun varlığından haberimiz yok” sözleriyle karşılanmıştı.


Rasmussen, Danimarka’nın önde gelen gazetelerinin temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında. Roj Tv hakkında daha önce emniyet tarafından yapılan soruşturmanın zaten devam ettiğini. Soruşturmanın seyrini etkileyecek herhangi bir dış baskıyı kabul etmeyeceklerini söyledi. Danimarka, ABD yönetiminin mektubunda yer alan iddiaları soruşturma dosyasına eklediklerini söylemekle yetindi.


“BELDEN AŞAĞI”


Toplantıya katılan gazetecilerden edinilen bilgiye göre, Ekspressen gazetesinde yer alan Tempo Dergisi’nin Abdullah Öcalan ile Başbakan Rasmussen’i çıplak olarak aynı yatakta Roj tv seyrederken şeklindeki karikatürü de gündeme geldi. Karikatür, Rusmussen ve gazeteciler tarafından  “Misilleme, belden aşağı ve karikatür etiğinden yoksun” olarak değerlendirildi.

684350cookie-checkDanimarka’nın Roj Tv’yi kapatması zor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.