Danıştay saldırısı Yargıtay’da

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, davaya ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğnamesini sanık avukatlarına ve davaya müdahil olarak katılanlara iletti. 


Daire, sanık avukatlarının temyiz incelemesinin duruşmalı yapılması talepleri doğrultusunda, 27 Kasım 2008 tarihini duruşma tarihi olarak belirledi. Daire, duruşmanın ardından belirlenecek bir tarihte kararını açıklayacak. 


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılılığı, Danıştay saldırısı davası sanıkları Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu ve Süleyman Esen’le ilgili, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması ve Danıştay saldırısıyla ilgili mahkemeye gönderilen belgeler dışında, ”Ergenekon” soruşturmasına ait tüm belge ve beyanların getirtilerek yeniden bir karar verilmesini istemişti. Tebliğnamede, sanık avukatları ve müdahillerin diğer itirazları yerinde görülmeyerek, reddedilmişti. 


Tebliğnamenin, temyiz incelemesini yapacak Yargıtay 9. Ceza Dairesi için bağlayıcı niteliği bulunmuyor. Ancak, tebliğnameye aykırı bir karar çıkması halinde Başsavcılık isterse dosya yerel mahkemeye gitmeden karara itiraz edebilecek. İtiraz edilmesi halinde dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından görüşülecek.

1070350cookie-checkDanıştay saldırısı Yargıtay’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.