Danıştay’da da ‘böcek’ çıktı

Cihazın, temizlik sırasında masanın altından yere düşünce farkedildiği ve inceleme sonucu “böcek” olduğu anlaşıldı. Olay, tutulan tutanakla adliyeye yansıtıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay üyesinin odasında bulunan böcekle ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, dinleme cihazını kimlerin koyduğu, Yiğit’in Danıştay’a atandığı tarihten önce mi, sonra mı konulduğu gibi soruların yanıtları aranacak.

Alınan bilgiye göre Yiğit’in odasında yapılan temizlik sırasında masanın altından bir cisim yere düştü. Cismin daha sonra yapılan incelemesinde ortam dinlemeleri için kullanılan ve “böcek” tabir edilen ses kayıt cihazı olduğu anlaşıldı. Böcek olayanın Danıştay yetkililerine haber verilmesi üzerine konuyla ilgili tutanak tutuldu ve olay Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yansıtıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay’ı sarsan böcek olayına ilişkin olarak soruşturma başlattı.

Yiğit konu hakkında konuşmadı

Milliyet’in sorularını yanıtlayan Yiğit, iddianın hatırlatılması üzerine, “Bu konuda bir bilgi vermem mümkün değil şu anda” diye konuştu. Yiğit, konuyla ilgili adli soruşturma başlatılıp başlatılmadığı, kendisinin olaydan haberi olup olmadığına yönelik sorulara da “Benim bilgim dahilinde değil” yanıtını verdi.

TÜRKER KARAPINAR/Milliyet

1331590cookie-checkDanıştay’da da ‘böcek’ çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.