Darbeciler Yunanistan’a kaçtı

Reuters, Yunanistan'ın kuzeyindeki bir bölgeye inen Türk helikopterinde bulunan 8 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Haberde bu kişilerin sığınma talebinde bulunduğu belirtiliyor.

Reuters, Yunanistan’ın kuzeyindeki bir bölgeye inen Türk helikopterinde bulunan 8 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Haberde bu kişilerin sığınma talebinde bulunduğu belirtiliyor.

1’i sivil 7’si asker 8 kişiyi taşıyan askeri helikopterin Yunanistan’daki Dedeağaç’a indiğini, 8 kişinin sığınma talebinde bulunduğu belirtiliyor.

Son dakika gelişmesini Yunan devlet televizyonunun askeri kaynaklara dayanarak verdi. Haber ajansı Reuters’ta bu bilgiyi son dakika bilgisi olarak paylaştı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, helikopterle Yunanistan’a gidenlerin iadesinin istendiğini duyurdu.

Yunan yetkililerden yapılan ilk açıklamada “İşbirliğine hazırız, gereken yapılacak” ifadesine yer verdildi. Dedeağaç’a inen Türk askeri helikopterinin Türkiye’ye iade edileceği, içindekilerin siyasi sığınma taleplerinin ise ilgili makamlarca değerlendirildiği bildirildi.

İLK GÖRÜNTÜLER

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “16 Temmuz Saat 11.51’de Dedeağaç Havalimanı’na iniş yapan Kara Şahin tipi Türk askeri helikopterinin ivedilikle Türkiye’ye geri iade edilmesi planlanmaktadır.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada helikopterde bulunan kişilerin siyasi sığınma taleplerinin de ilgili makamlarca değerlendirileceği kaydedildi.

Dedeağaç Polis Merkezinden edinilen bilgiye göre, helikopterde bulunan biri sivil toplam 8 kişi Yunanistan’a siyasi sığınma talebinde bulundu ve emniyet güçlerince gözaltına alındı.

1635860cookie-checkDarbeciler Yunanistan’a kaçtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.