Darbecilerle ilgim yok

15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınan askerlerle ilgili sözleri nedeniyle tepki çeken ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel yanlış anlaşıldığını söyledi, darbecilerle hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı.

Vottel, “Türkiye’deki darbe girişimiyle herhangi bir ilgim olduğu yönündeki haberler tamamen gerçek dışı ve talihsiz” ifadelerini kullandı.

Amerikan Merkez Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin bölgede sıradışı ve hayati bir ortak olduğuna vurgu yapıldı.

Türkiye’nin işbirliğini ABD’nin takdir ettiğini söyleyen Amerikalı komutan IŞİD’e yönelik ortaklığın da süreceğinin altı çizildi.

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Pentagon’un, 15 Temmuz’daki başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin arkasında olduğu yönündeki görüşlerin doğruyu yansıtmadığını belirtti.

Cook, günlük basın toplantısında, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi ve sonrasında yaşayan gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.

Sözcü Cook, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel’in darbe girişimine destek verdiği yönündeki sözlerin doğruyu yansıtmadığını belirterek, “Votel’in herhangi bir anlamda darbe girişimi yapan askerleri desteklediği yönündeki görüşler doğru değildir.” dedi.

ABD’nin Türkiye’deki darbe girişimini defalarca kınadığını anımsatan Cook, Türkiye’ye ve seçilmiş hükümetini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

1989240cookie-checkDarbecilerle ilgim yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.