Darwin Meclis Gündeminde

Çöllü “UNESCO tarafından 2009 “Darwin yılı’ olarak ilan edilirken TÜBİTAK bunu görmezden mi gelecektir?” diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi’nin Evrim Teorisi’nin kurucusu Darwin’in fotoğrafı ile hazırlanan kapağının değiştirilmesini Meclis gündemine taşıdı. Çöllü “UNESCO tarafından 2009 “Darwin yılı’ olarak ilan edilirken TÜBİTAK bunu görmezden mi gelecektir?” diye sordu.

Çöllü Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, TÜBİTAK’ın Bilim ve Teknik Dergisi’nde uygulanan Darwin yasağını gündeme getirdi. Bilim ve Teknik Dergisi’nin, Mart 2009 sayısı için Yayın Kurulu toplantısının yapılıp yapılmadığını soran Çöllü, dergi kapağı için hangi konunun seçildiği sorusunu yöneltti. Darwin’le ilgili hazırlanan bölümünün derginin kapağından çıkarılmasının gerekçesini de soran Çöllü, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“Derginin kapağına ve içeriğine baskı aşamasında müdahale edilmesi, sansür değil midir? Bilim kuruluşunda böylesine bir uygulamaya izin verilmesi kabul edilebilir bir durum mudur? Böylesine bir değişiklik, TÜBİTAK Başkan Yardımcısının kişisel müdahalesi ile olamayacağına göre, karar nasıl alınmıştır? UNESCO tarafından 2009 “Darwin yılı’ olarak ilan edilirken ve birçok uluslar arası bilim kuruluşu bu konuda uluslar arası boyutlarda etkinlikler gerçekleştirirken, TÜBİTAK bunu görmezden mi gelecektir? TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisinin Mart 2009 sayılı ile ilgili yaşanan bu süreci onaylıyor musunuz? Onaylamıyorsanız, konunun incelenmesi ve soruşturulması için bir girişimde bulunacak mısınız?”

 

1190790cookie-checkDarwin Meclis Gündeminde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.