David Lammy destek turunda

ALİ KALAY / Haringey Belediyesi Suç ve Toplum Güvenliği’nden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Nilgün Canver, Türkiyeli toplumun yoğun olarak yaşadığı Tottenham bölgesinde İşçi Partisi’nden yeniden milletvekili adayı olarak gösterilen siyahi milletvekili David Lammy için bir destek gecesi düzenledi.


Tottenham’da bulunan Ezgi Restaurant’ta geçtiğimiz Perşembe akşamı düzenlenen geceye Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock, Belediye Lideri Charles Adje, Demokrasi Derneği Başkanı Hasan Raif, Cumhuriyetçi Türk Partisi Londra Dayanışma Derneği Başkanı İlker Kılıç, İngiltere Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Arzu Peşmen, Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş, Kürt Toplum Merkezi yöneticileri, Komkar Başkanı Diyar Budak, Haringey Esnaflar Derneği Başkanı Şefik Mehmet, Şelale Restaurant’ın sahibi Musa Taş, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Hüseyin Çiftçi ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.


‘AYNI SORUNLARI PAYLAŞIYORUZ’
Onuruna verilen yemeğin ardından bir konuşma yapan David Lamıy, Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk toplumlarının bölgede hızla tüm iş kollarında yükselişe geçtiğini dile getirdi. Bölgenin farklı etnik gruplardan meydana geldiğini, hayatın tüm alanlarında aynı havayı tenefüs ettiklerini ve ortak yanlarının çok olduğunu dile getiren Lammy, toplumların birbirine hoşgürülü şekilde ve barış içinde yaşamaları gerektiğini söyledi.


Bölgede İngilizce’den sonra Türkçe’nin ikinci dil olarak kullanıldığını ve bunun herkes tarafından iyi bilindiğini kaydeden Lammy, Kürt ve Türk toplumu yöneticileriyle sık sık görüşmeler yaptığını ve sorunların farkında olduğunu kaydetti.


Tottenham’da yapılacak çok iş olduğunu ifade eden ve yarım kalan projelerin devam etmesi için toplum yöneticilerinden destek isteyen Lammy, bölgeyi daha güvenli hale getirmek için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.


Tekrar meclise girmesi halinde Kıbrıs sorununun çözümü için de çaba göstereceğini vurgulayan Lammy, geceye katılarak kendisine destek veren tüm davetlilere teşekkür etti.


‘KARŞILIKLI DESTEK GEREK’
Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock ise, bölgede Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türkler tarafından düzenlenen tüm aktivitelere katıldığını,  Türk toplumu ile içiçe yaşadığını dile getirdi. David Lammy için katılımcılardan destek isteyen Peacock, “Sizler bizi, bizler de sizi destekleyeceğiz” dedi.


Gecenin organize edilmesinden büyük katkıları olan Nilgün Canver de, geceye kıtalan tüm sivil toplum kuruluşlarına tek tek teşekkürt etti.


Yapılan konuşmaların ardından Tony Blair tarafından imzalanarak geceye gönderilen bir şişe viski, gecede açık arttırma usulüyle satışa çıkartıldı. 320 sterlin’le en yüksek fiyatı biçen Alpacino Cash & Carry’nin sahibi Erol Gülşen, Tony Blair imzalı viskinin sahibi oldu.

779880cookie-checkDavid Lammy destek turunda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.