Davos alternatifi toplantı Türkiye’de

Geleneksel olarak Almanya’da yapılan Küresel Ekonomi Sempozyumu, bu yıl Eylül ayında İstanbul’da yapılacak.

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ve “Alternatif Davos Zirvesi” olarak da kabul edilen Sempozyumda, dünya ekonomisinin içinde bulunduğu sorunlar ve buna ilişkin çözüm yolları tartışılacak.

GES’in Türkiye’de gerçekleşmesinde, Türkiye’nin yaptığı girişimler ve G20 üyesi olan Türkiye’nin, küresel ekonomide gittikçe artan önemi de etkili oldu.

En son Küresel Ekonomi Sempozyumu (GES), Almanya’nın Hamburg kenti yakınlarındaki Plön Şatosunda, geçen yıl 10-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

GES danışma kurulunda Türkiye’yi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek temsil ediyor.

Küresel Ekonomi Sempozyumunun Danışma Kuruluna seçilen Bakan Şimşek, Nobel ekonomi ödüllü ekonomistler ile dünyaca tanınmış ekonomistler ve siyaset adamlarının yer aldığı kurulda geçen yıl, küresel krizin çözümü konusunda tavsiyelerde bulunmuştu.

Almanya’da, dünyanın en saygın ekonomi kuruluşlarından Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü tarafından organize edilen sempozyumda, dünya düzeninin geleceği açısından önem taşıyan ve küreselleşme sürecinde yer alan konular tartışılıyor.

Sempozyumda, küresel ekonominin yanı sıra, toplum, siyaset ve çevre konuları da ele alınıyor.

Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, dünyanın önde gelen ekonomistlerin üye olduğu, Küresel Ekonomi Derneğini de bünyesinde barındırıyor.

Almanya’nın Kiel Enstitüsü, dünyanın en eski ekonomik ve sosyal bilimler kütüphanesine de sahip bulunuyor.

DANIŞMA KURULUNDA ÜNLÜ İSİMLER VAR

Küresel Ekonomik Sempozyum Danışma Kurulunda, akademi, siyaset ve iş dünyasından dünyanın tanınmış isimleri bulunuyor.

Küresel ekonomik sorunların çözümü ve kriz sonrası dünyanın şekillenmesi alanında tavsiyelerde bulunan Danışma Kurulunda, Bakan Şimşek ile birlikte, Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Ekonomi Profesörü George Akerlof ile akademisyen James Heckman, IMF eski Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, IMF eski baş ekonomisti Kenneth Rogoff, Almanya Eski Başbakanı Helmut Schmidt gibi isimler de yer alıyor.

KATILIMCILAR “GELECEĞİN LİDERLERİ” OLARAK GÖRÜLÜYOR

Danışma kurulu bünyesinde seçerken, titiz davranan ve eğitim, fikir ve başarı derecelerine göre kurul üyelerine belirleyen GES, “geleceğin liderleri” olarak gördüğü bazı uluslararası isimleri danışma kuruluna alarak, küresel ekonomik ve sosyal sorunların çözülmesinde eyleme yönelik aktif danışma bulunuyor.

GES, diğer uluslararası sempozyumlardan farklı olarak, tartışma sonucu ulaşılan çözümlerin eyleme geçmesine katkıda bulunarak, hayata geçirilen uygulamaları ve gelişmeleri takip ediyor.

SEMPOZYUMDA ELE ALINAN KONULAR

Küresel Ekonomi Sempozyumunda, “küresel ekonomide risk alma ve mali düzenleme, küresel toplumsal sorunlar, kurumsal sosyal sorumluluk, enerji, gıda, sosyal güvenlik, demokrasi-kalkınma, eğitimde fırsat eşitliği, küresel iklim değişiklikleri, küresel iklim rejiminin oluşturulması, küreselleşmenin önündeki sorunlar gibi konularda yuvarlak masa toplantıları yapılıyor.

1075040cookie-checkDavos alternatifi toplantı Türkiye’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.