Davutoğlu bakanlarına sahip çıktı

Daha soruşturma aşamasında bu bakanların istifasını istemek doğru değildir” dedi. Davutoğlu, “Benden izin almadan konuşması doğru değildi” sözleriyle de CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında, Ankara’daki katliamla ile ilgili soruları yanıtladı. Davutoğlu, 100’den fazla insanın hayatını kaybettiği katliamla ilgili olarak, “Gelişmiş toplumlarda terör tehdidi var ve herkes teyakkuz halinde” sözleriyle katliamı normalleştirmeye çalıştı. Davutoğlu faillerle ilgili olarak da, “İki canlı bombanın, nasıl o meydana gelmiş, bombayı nasıl taşımış olabilecekleriyle ilgili bir tespite ulaşıldı. Bir isme çok yaklaşıldı. Yaklaşılan isim bir örgütü işaret ediyor” diye kaydetti.

TÜRKİYE İTİBARINI KORUYORMUŞ

Türkiye’de yaşanan kriz ve kaosa rağmen Türkiye’nin “itibarını koruduğunu” savunan Davutoğlu, “Suriye, Irak, Mısır birçok ülkede büyük krizler Yunanistan’da olduğu gibi ekonomik kriz ama Türkiye itibarını koruyor. Türkiye’nin bu yükselen itibarı tehdit olarak görülüyor” sözleri dikkat çekti.

5 Haziran’da Diyarbakır’daki HDP mitingine yönelik bombalı saldırı sonrası yapılan açıklamalara benzer vurgular yapan Davutoğlu, “Seçimlere 21 gün kala böyle bir eylem yapılıyorsa başta da söylediğim gibi seçimleri etkilemek için yapılan bir harekettir” iddiasında bulundu.

Demirtaş ile neden görüşmediği sorusunu da yanıtlayan Davutoğlu, “Demirtaş çıktı ‘devlet bu cinayetleri işledi’ dedi. Beni, partimi eleştirdi bu başka. Ama herkes bizim bu ülkede kan akmaması için canımızı feda edeceğimizi bilir. Devleti suçlamak doğru değil. O yüzden Demirtaş’la görüşmeyi doğru bulmadık” ifadeleriyle tutumunu savundu.

‘BENDEN İZİN ALMADAN KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMA YAPMASI DOĞRU DEĞİLDİ’

Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle yaptığı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Davutoğlu, “Ben bütün siyasi partilere görüşme çağrısı yaptım. Sağolsun Kılıçdaroğlu kabul etti. Ancak benden izinsiz konuştuklarımızı kamuoyuyla paylaşması doğru olmadı” şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU’NUN TECRÜBELİ BAKANLARI

İstifası istenen bakanlarına da “onlar terör tecrübeleri olan bakanlar” sözleriyle sahip çıkan Davutoğlu, “İçişleri bakanı ve Adalet bakanı terör konusunda tecrübeli bakanlardır. Daha soruşturma aşamasında bu bakanların istifasını istemek doğru değildir” dedi. (HABER MERKEZİ)

1466650cookie-checkDavutoğlu bakanlarına sahip çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.