Davutoğlu, Clinton’un kahvaltısına katıldı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve beraberindeki heyeti, Kabil havaalanında Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi Basat Öztürk ve diğer yetkililer karşıladı.

Bakan Davutoğlu, Afganistan’da 20 Ağustosta yapılan seçimlerde yüzde 51’lik çoğunluğu elde edemeyen, ancak seçimin ikinci turunda Abdullah Abdullah’ın çekildiğini ilan etmesiyle devlet başkanlığına ikinci kez kazanan Karzai’nin yemin törenine katılacak.

Yemin törenine Davutoğlu’nun yanı sıra Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ve Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner’in de aralarında bulunduğu 30’dan fazla devlet başkanı, dışişleri bakanı ve diğer üst düzey yetkililerin katılması bekleniyor.

Sabah saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı Clinton’ın ISAF’a asker temin eden ülkelerin dışişleri bakanları onuruna vereceği kahvaltıya katılacak olan Davutoğlu, daha sonra yemin töreninin yapılacağı devlet başkanlığı sarayına geçecek.

Davutoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Dadfar Spanta’nın öğle yemeğine katılacak ve 31 Ekimde Kabil bölge komutanlığını devralan Türk birliğini ziyaret edecek.

Davutoğlu’nun heyetinde eski Dışişleri Bakanı ve NATO’nun Afganistan’daki yüksek sivil temsilcisi Hikmet Çetin de bulunuyor.

DAVUTOĞLU CLINTON’UN KAHVALTISINDA

Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu, Afganistan’da devlet başkanlığına ikinci kez seçilen Hamid Karzai’nin yemin törenine katılmak üzere geldiği Kabil’de

ABD’nin Kabil Büyükelçiliği’nde verilen kahvaltıya, Afganistan’da görev yapan ISAF’a asker veren ülkelerin dışişleri bakanları katıldı. Kahvaltıda basının görüntü almasına izin verilmedi.

Afganistan’da yemin töreni nedeniyle bugün resmi tatil ilan edildi. Kabil’e giden bütün yollar güvenlik endişesiyle kapatılırken, başkentin sokaklarında da aşırı güvenlik önlemlerinin alınması dikkati çekti.

Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu, kahvaltıdan sonra yemin töreninin yapılacağı devlet başkanlığı sarayına geçecek. Burada Hamid Karzai ile ikili görüşme de yapacak olan Davutoğlu, daha sonra Afganistan Dışişleri Bakanı Dadfar Spanta’nın öğle yemeğine katılacak, 31 Ekimde Kabil bölge komutanlığını devralan Türk birliğini ziyaret edecek.

1224290cookie-checkDavutoğlu, Clinton’un kahvaltısına katıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.