Davutoğlu: Saldırıyı gerçekleştiren örgüt…

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki patlamanın ardından Ankara’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde sürpriz bir toplantı düzenledi.
Davutoğlu toplantı sonrası açıklama yapıyor. İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Bir ülke olarak, millet olarak huzurluı bir bayramı idrak etmenin hemen sonrasında bugün son derece acı ve hüzün verici iki terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bugün sabah suruç’ta basın açıklaması yapan gruba karşı terör saldırısı gerçekleşti. Öğleden sonra da arama tarama…

Suruç’ta 30 vatandaşımızı kaybettik. Öğleden sonra söz konusu olan terör saldırısında bir askerimizi şehit verdik.

Her şeyden önce hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve askerimize allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine tek tek taziyelerime sunuyorum. O askerimiz ve vatandaşımız coşkulu bir bayram geçirmenin sevincini yaşarken, bugün bu ailelerin ocağına düşmüş olan acı bütün milletimizin ocağına düşmüş acıdır. Bayram sevincini yaşayamaz hale geldik.

Basın açıklaması yapan bir gruba karşı, orada söz konusu olan bir patlamada 30 vatandaşımızı kaybettik. 104 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 74’ü hastaneye intikal edecek şekilde yaralıydı. Bu yaralılarımızdan 31’i taburcu edildi, 43’ü hastanede. 10’u ameliyat halinde, 9’u da yoğun bakımda. 12:02’de çağrı alınır alınmaz, 12:17-18 civarında hastaneye ambulanslarımız intikal etti. Şu anda da ambulans helikopterlerimiz, bir yaralımızı Diyarbakır’a bir yaralımızı da Malatya’ya intikal ettiriyorlar.

Daha sonra inceleme başlatıldı. Bir taraftan olayla ilgili çalışmalar yürütülürken, vatandaşımıza ulaşarak hastalarımıza yardımda bulunmaya çaba sarf edildi. Başbakanlıkta kriz masası oluşturuldu. Üç bakanımız, olay mahalline intikal ettiler. Şu anda suruç’ta incelemeler yapıyorlar. Genel başkan yardımcılarımız bölgeye intikal etti. Vekillerimiz de halkımızla birlikte bulunuyorlar.

Her türlü soruşturma başlatıldı. Olayın oluş seyri, açık bir terör olayı. Büyük ihitmal canlı bomba.

Vahşice, lanet ettiğimiz, lanet etmeyle kalmayıp sorumluları bulup cezalandırma iradesine sahip olduğumuz terör olayıyla karşı karşıyayız. Gerek suruç’ta söz konusu olan saldırı, gerek adıyaman’da askerlerimize dönük saldırı ve Türkiye’ye dönük terör örgütlerinin mahiyetleri hedefleri ne olursa olsun, hepsinin hedefi Türkiye’dir. Bu saldırı Türkiye’yedir. Türkiye’nin huzurunadır, kamu düzenine, halkıımızın refahınadır.

Saldırıyı sadece şu veya bu grup, toplum kesimine olarak vurgulamayı doğru görmüyorum. Saldırıya karşı bütün halkın omuz omuza irade
Saldırının zamanlamasına bakıldığında, tam bayram sonrasında, Türkiye’de çevre ülklelerinin hepsinde görülmemiş olan, 7 haziran sonrası ortaya çıkan tablo çerçevesinde bir çalışma yürütülecekken, hükümet ortaklığı çalışmaları varken, bu saldırının yapılması bütün ülkeye yapıldığının göstergesidir.

Bütün terör örgütlerine karşı ortak bir tutum sergilemenin tam vaktidir. Başka ülkelerde DEAŞ’ın paris’te saldırısı söz konusu olduğunda, nasıl birliktelik söz konusu olmuşsa, kimse kimseyi suçlamadan omuz omuza gelmişse, burada soruşturmalarımızın istikameti DEAŞ saldırısı yönünde olduğu için söylüyorum, bu saldırı karşısında herkesin omuz omuza vermesi gereken bir andayız. Tarih herkesin aldığı tutumla yargısını verir.

1458260cookie-checkDavutoğlu: Saldırıyı gerçekleştiren örgüt…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.