Davutoğlu: Terör tehdidinin beli kırıldı

Davutoğlu, BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York’ta TÜRKEN Vakfı’nın yemeğinde bir konuşma yaptı.

“Kuzey Irak’ta PKK’nın barındığı sığınaklar, mühimmat depoları, karargahlar; Suriye’de sınırımızda DAEŞ’in Türkiye’ye dönük tehdit oluşturan bütün yapıları ve sığınakları, barınakları önemli ölçüde etkisiz kılınmıştır” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülke içinde de, şehirlerimizde ve kırsal alanda kamu düzeni ve egemenliğinin sağlanması yönünde büyük bir mesafe katedilmiştir. 1 Kasım seçimlerine giderken ülkemizde demokrasiyi hakim, kamu düzenini mutlak anlamda egemen kılmak en önemli hedefimizdir.”

‘Tehditleri bertaraf edeceğiz’

Başbakan Davutoğlu, özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeyi sağlarken insan hakları ve özgürlüklerin temel alanlarını tahkim edeceklerini söyledi.

Davutoğlu, özgürlük alanlarının yaşayabilmesi için de kamu düzenine yönelik tehditleri bertaraf edeceklerini belirtti.

New York Halk Kütüphanesi’nde “Gelibolu, bir milletin direniş destanı” adlı fotoğraf sergisinin açılışını yapan Davutoğlu, ABD’nin Teksas eyaletinde öğretmenine göstermek için okula götürdüğü elektronik saatin bomba sanılması üzerine kelepçelenerek gözaltına alınan Müslüman öğrenci Ahmed Muhammed de görüştü ve onunla fotoğraf çektirdi.

Davutoğlu, New York temasları kapsamında BM Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi toplantılarına katılacak ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek.

1465250cookie-checkDavutoğlu: Terör tehdidinin beli kırıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.