Davutoğlu yine Genel Başkan

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçerli oyların tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığı’na tekrar getirildi. Davutoğlu, 5’inci Olağan Büyük Kongresi’nde geçerli oyların tamamı olan bin 353 oyun tamamını alarak genel başkanlığa yeniden seçildi. Birleştirme tutanağında kongreye katılan delege sayısı; bin 445 kişi, oy kullanan delege sayısı bin 360 kişi oldu. Geçerli oy sayası bin 353 olarak açıklanırken geçersiz oy sayısı ise 7 olarak bildirildi.

MKYK listesine Erdoğan damgası

AK Parti’nin, yeni MKYK Listesi’nin neredeyse tamamını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hazırladığı öğrenildi. 7 Haziran seçimlerinin ardından üç dönem kuralına takıldıkları için liste dışı kalan ve Erdoğan’ın danışmanı olan isimlerin tamamı yeni yönetime aday oldu.
AK Parti’nin 5. Olağan Büyük Kongresi’nde aday,MKYK üyelerinin saray danışmanları ve Erdoğan’a yakın isimlerden oluştuğu dikkat çekti. İşte o isimler: Ayhan Sefer Üstün, Ayşenur Bahçekapılı,Aziz Babuşçu Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Bülent Gedikli, Burhan Kuzu, Efkan Ala, Faruk Çelik , Fatih Şahin, Hayati Yazıcı, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Müezzinoğlu, Mustafa Ataş, Mustafa Şentop, Nurettin Canikli, Nükhet Hotar, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Süleyman Soylu, Yalçın Akdoğan.

‘Gül’cüler liste dışı kaldı

AK Parti kulislerine göre; Abdullah Gül’ü partiye geri getirmek için yoğun kulis yapan partinin ağır kurmayları yeni yönetime aday gösterilmedi. Bu isimler 1 Kasım seçimlerinde de milletvekili adayı olamayacaklar.
AK Parti’nin 5. Olağan Büyük Kongresi’nde Recep Tayyip Erdoğan damgası yaşandı. Yeni yönetim listesini Erdoğan’ın hazırladığı iddialarını doğrulayan çok sayıda AK Partili, “Bu küskünlük yaratmaz ama kırgınlık yaratır” ifadelerini kullandılar. Liste dışı kalan o isimler:
Abdülkadir Aksu, Ahmet Demircan, Ali Babacan, Beşir Atalay, Betül Birer, Bülent Arınç, Ekrem Erdem, Emine Çift, Fazilet Dağcı Çığlık, Haluk İpek, Hasibe Özlem Çepni, Hüseyin Çelik, Hüseyin Tanrıverdi, Lale Ersoy, Mazhar Bağlı, Mehmet Akın, Mehmet Şimşek, Mustafa Akış, Necla Hattapoğlu, Nurettin Nebati, Ömer Bolat, Osman Can, Reha Denemeç, Sadullah Ergin, Salih Kapusuz, Sema Kırcı, Şuay Alpay, Tülay Kaynarca, Yasin Aktay, Zelkif Kazdal, Zeynep Karahan Uslu.

1464090cookie-checkDavutoğlu yine Genel Başkan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.