Davutoğlu’dan ‘koalisyon’ açıklaması

Davutoğlu: “Umarım kimse ‘Biz bu oyunda yokuz’ demez”Davutoğlu: “Umarım kimse ‘Biz bu oyunda yokuz’ demez”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, iftar yemeği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP’nin Meclis Başkanlığı seçiminde takındığı tavır nedeniyle ortaya atılan ‘AK Parti-MHP koalisyonu’ iddialarına cevap veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “MHP’nin tutumu koalisyonla ilgili mesajı vermez. Onların karar süreçlerinin bir sonucudur. Bunu tartışamayız. Ben siyasi ahlak açıdan diğer başka partilerin de bunu yorumlamasını doğru bulmam. CHP ve MHP’ye aynı uzaklıktayız” dedi.
Koalisyon görüşmeleri ile ilgili nasıl bir yol izleyeceğinin sorulması üzerine Davutoğlu, “Partide üç komisyon kuruldu. İlki hukuk komisyonu, ikincisi ekonomi komisyonu, diğeri siyasi komisyon. Siyasi komisyonun altında da iki alt komisyon yer alıyor. Bir partiyle görüşüp onu bitirip, ondan sonra diğer partiyle devam etmeyi düşünmüyorum. Görüşmeler şeffaf olacak, gizli protokol olmayacak. Güneş moteli olayını unutmuş değilim. Bir daha böyle bir şeye izin vermem, ismimin böyle bir şeyle anılmasına izin vermem” açıklamasında bulundu.

Koalisyon görüşmelerinin ne kadar süreceği konusunda da Davutoğlu, “Tek taraflı olsa bir saat derdim, ama burada muhattapların tutumu önemlidir” dedi.

Davutoğlu, TBMM Başkanı seçilen İsmet Yılmaz’ın yerine milli savunma bakanlığı için isim belirlenip belirlenmediği konusunda, “Bir görevlendirme yapacağım. Yani Türkiye’nin şu şartları vekaleten götürmeyi bence çok doğru görmüyorum. Kısa süreli boşluk olmamak için önümüzdeki sürecin uzayabileceğini de göz önünde bulundurarak, muhtemelen asaleten bir görevlendirme yaparım” diye konuştu.

1456760cookie-checkDavutoğlu’dan ‘koalisyon’ açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.