DAY MER 19’ncu kongresini yaptı

Türk-Kürt Dayanışma Merkezi (DAY MER), 19’ncu Olağan Kongresi’ni yaptı.

28 yaşındaki DAY MER, üye, destekçileri ve diğer kurumlarının temsilcilerinin katıldığı 19’ncu Olağan Kongresi’ni geçen pazar saat 13-18 arasında Londra Toplum Merkezi’nde (22 Moorefield Road, Tottenham, London N17 6PY) gerçekleştirdi.

Demokrasi ve devrim şehitlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşu sonrasında başlayan kongrenin Divan başkanlığını Tekin Kartal üslendi. DAY MER’in eylem birliği ettiği yerli ve Türkiye kökenli dernek ve oluşum temsilcilerinin kısa konuşmalarının yanısıra Türkiye, Avrupa ve Londra’dan gönderilen kutlama mesajları da okundu.

Türkiye’de 68 kuşağı önderlerinden yazar Aydın Çubukçu ve Mustafa Yalçıner de DAY MER üyesi olarak yeni yönetim için ilk kez oy kullandılar…

DAY MED Başkanı Aslı Gül

DAY MER Başkanı Aslı Gül, İngiltere’nin ekonomi politiğini özetleyerek DAY MER’in yerli muhalif birlikteliklerle daha iyi bir yaşam için ortak mücadele ettiğini anlattı. İngiltere ekonomisi konusunda karamsar bir tablo çizen Gül, bütçe açığının emekçilere fatura edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi Arif Bektaş

DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi Arif Bektaş da Türkiye gündemi ve Londra’ya yansımasını anlattı. Bektaş, Türkiye’deki OHAL ile artan baskı ve savaş çığırtkanlığına karşı Londra’da küresel barış ve demokrasiyi savunan kurumlarla işbirliğinin daha da geliştirileceğini sözlerine ekledi.

DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Dil

DAY MER yönetiminde eğitim, kadın ve gençlikten sorumlu üyelerinin sunumlarından sonra Orhan Dil’in okuduğu mali rapor ile genel faaliyet raporu oy çoğunluğu ile aklandı.

Dil, DAY MER’in topluma yönelik faaliyetlerinin büyük bir özveriyle sürdürüldüğünü vurgulayarak “Bütçenin en önemli geliri üye aidatlarıdır. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ne yazık ki bütçemiz açık verdi” dedi.

DAY MER Sözcüsü Ahmet Sezgin

DAY MER Sözcüsü Ahmet Sezgin de yaptığı kısa konuşmada DAY MER’in gücünü ve yaşamın pratiğine uyan çözümler üretmedeki başarısını bağlı olduğu geleneğe dayandığını söyledi.

Kongrenin “Dilek ve Öneriler” bölümünde de Ankara Anlaşması’ndan dolayı İngiletre bulunan yeni Türkiyeli göçmenlerin haklarını savunmak için bir komite oluşturulması ve Türkiyeli toplum üyesi işçilerin hakları için de özel bir komite oluşturulması istendi.

Kongre sonunda yapılan seçimle DAY MER’in yöne yönetim kurulu şöyle saptandı:

“Çağdaş Canbolat, Aslı Gül, Oktay Şahbaz, Sena Kartal, Güngör Kuş, Arif Bektaş, Oktay Cinpolat, Orhan Dil ve Özkan Kurban asil üye, Metin Sağır ve Güllü Kuşçu yedek üye”

Denetleme Kurulu’na ise Çınar Altun, Ali Kaya ile Mehmet Göztaş seçildi.

KİM NE DEDİ?

DAY MER’in 19’ncu Olağan Kongresi’ne katılarak kısa konuşma yapanbazı  sendika, siyasi parti, kurum ya da kuruluş temsilcileri şunları söyledi:

NAHALLA ASHRAJ (STAN UP TO RACISM)

NAHALLA ASHRAJ (STAN UP TO RACISM): Dünyanın dört bir yanından gelen sığınmacılara dünyanın en zengin ülkesi sayılan İngiltere’nin kapıyı kapatmasına izin ceremeyiz. DAY MER ile birlikte göçmenlere sahip çıkma mücadelesi veriyoruz.

PAUL BURMAN (DEFEND COUNCİL HAUSING)

PAUL BURMAN (DEFEND COUNCİL HAUSING): Kentsel dönüşümle yoksullar şehir dışına sürgün edilmekte. Ev fiyatları ve kiralardaki artış yaşam standartlarını daha da kötüleştirmekte. Bu ehpimizin sorunu. DAY MER ile birlikte haklarımızı savunuyoruz.

MELISSA FRIEDBAG (UNITE HARINGEY BRANCH BAŞKANI

MELISSA FRIEDBAG (UNITE HARINGEY BRANCH BAŞKANI): Haringey’in farklı kültür mozayiği bir zenginliktir. DAY MER Türkiyeli toplumu ortak sorunlarımızı çözmek için harekete geçirmede önemli bir kurumdur. Birlikte daha güçlüyüz.

MEHMET UĞUR (BARIŞ İÇİN AKADEMİSYENLER UK)

MEHMET UĞUR (BARIŞ İÇİN AKADEMİSYENLER UK): DAY MER Türkiye’deki demokrasi mücadelesine omuz vermesinin yanısıra Birleşik Krallık’taki hak mücadelesinde yerli örgütlerle birlikte mücadele etmesi kendisine büyük kredi kazandırdı.

İSRAFİL ERBİL (BRITANYA ALEVİ FEDERASYONU BAŞKANI)

İSRAFİL ERBİL (BRITANYA ALEVİ FEDERASYONU BAŞKANI): DAY MER çeyrek asırdan fazla 28 yıldır biz göçmenlere yuva oldu. DAY MER’in 19’ncu kongresini Alevi Kızılbaş duygularımla selamlıyorum. Yeni yönetime de başarılar diliyorum.

CHARLIE KIMBLE (SWP)

CHARLIE KIMBLE (SWP): Bu ülkede sizin de sınıf mücadelesine katılmanız önemli. DAY MER toplumu bu mücadeleye katarak önemli bir işlev görüyor. 200’ncü doğum yılını kutladığımız Marx’ın dediği gibi bütün ülkelerin işçileri birleşiniz!

HECTOR WESLEY (PCS UNION)

HECTOR WESLEY (PCS UNION): Geçenlerde polisin birg gösteriyi dövme görüntüsünü izledim. Bu Kabul edilemez. DAY MER Türkiye’de neler olup bittiğini resmi kanalların dışında en doğru biçimde bize aktarıyor. Kongreyi kutluyoruz.

HUGO PIERRE (UNISON)

HUGO PIERRE (UNISON): Geçmişte olduğu gibi DAY MER ile yoksulluğa karşı ortak mücadele ediyoruz. Türkiyeli toplumun ortak sorunumuz olan sosyal hakların gaspına karşı birlikte mücadele etmesi bizim için çok değerlidir.

 

 

2161070cookie-checkDAY MER 19’ncu kongresini yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.