DAY MER 8 Mart’ı kutladı

Şenliğin organizesinden programın oluşturulmasına kadar kadınların örgütlediği şenlik, Day-Mer Kadınlar Halk Oyunları ile başladı. 2 aydır çalışmalarını sürdüren Kadınlar Halk Oyunları Ekibi Diyarbakır yöresiyle programa çoşkulu bir başlangıç yaptı. 


Day-Mer Çocuk Saz Ekibi ve korosu çaldıkları ve söyledikleri türkülerle, ve Day-Mer Çocuklar Halk Oyunları Ekibi oyunlarıyla anne ve babalar tarafından heyecan ve çoşkuyla izlendiler.  Kadın Komisyonu adına konuşan Mehtap Işık ise sağlık ve eğitim başta olmak üzere sosyal haklara yönelik kesintiler, savaş politikaları ve göçmenlere yönelik politikaların emekçileri ve en çokta kadın ve çocukları etkilediğini belirtti. 


Yerli ve göçmen emekçilerle birlikte bu sorunlara karşı mücadelenin çözüm yolu olduğunu söyleyen Işık, Day-Mer Kadın çalışmasına katılım çağrısı yaptı.  Daha sonra sahne alan Day-Mer Kadın Korosu’nun ardından, Celal Perk’in yazdığı ‘Londra’ya Nenem Geldi!’ tiyatro oyunundan kesitler, Londra’daki konuları işlemesi açısından izleyenler tarafından beğeniyle izlendi.  Şenlik Grup Anatolia’nun türküleri ve çekilenen halaylarla son buldu. 


Şenlikte ayrıca Day-Mer’deki kurslarda üretilen ve kadınlar tarafından hazırlanan cam boyama ve takı sergisi ve satışına ilgi büyüktü.  Şenlikte ayrıca 15 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek olan Savaş Karşıtı Yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.


Öte yandan Day-Mer Kadın Komisyonu tarafından 8 Mart kapsamından organize edilen bir diğer etkinlik ise, 16 Mart Pazar günü saat 1.00’de,  ‘21. yüzyılda neden hala 8 Mart?’ adlı toplantı olacak. 


8 Mart Cumartesi Günü Londra’da gerçekleşen bir başka etkinlik ise Bir Milyon Kadın Ayakta 2008 koalisyonu tarafından organize edilen yürüyüştü.   Hyde Park’da 1’de başlayan yürüyüş Trafalgar Square’da sona erdi.  Koalisyon kordinatörü Sabrina Qureshi yürüyüşün Kadın ve çocuklara yönelik şiddet, zorla evlilik, kadın ve çocuk ticaretine karşı yürütülecek olan kampanyanın başlangıcı olduğunu belirtti.  Yürüyüşe 3 bin kadın katıldı. 

810780cookie-checkDAY MER 8 Mart’ı kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.