Day-Mer 8 Mart’ı Kutladı

Tüm organize ve performansların bayanlar tarafından organize edildiği etkinliğe 250 kişi katıldı.


Sahneyi ilk Day-Mer Kadın korosu aldı. Kısa bir süre içinde hazırlanan koronun çeşitli yörelerden söylediği türküler ve marşlar izleyenler tarafından çoşkuyla alkışlanarak, oldukça beğenildi.  Day-Mer Çocuk Halk Oyunları’nın çoşkulu performansı çocukları heyecanlandırırken anneleride hayli duygulandırdı.  


Day-Mer Kadın Komisyonu adına sahneye davet edilen Zübeyde Aydemir yaptığı konuşmada çocukların eğitimden, sağlık sisteminde kısıtlamalara, konut sorunundan gençler arasında yükselen şiddete kadar kadınlarımızın bir çok sorun yaşadığını belirterek, kadınları bu sorunlara karşı ortak çalışmaya davet etti.  Day-Mer Gençler Halk Oyunları’nın ardından sahneyi Rahime Simpson tarafından yönetilen Day-Mer Kadın Tiyatrosu’nun, bir buçuk ay gibi kısa bir sürede hazırladıkları ‘Ait’ adlı skeç sahne aldı. 
Özel efektlerin ve dansların kullanıldığı ve bayanların tamamen kendi ürünü olan skeç kadınların bugünkü konumunu ele alması ve ileriki toplumlarda kadının rolünü karşılaştıran konusuyla izleyicileri tarafından oldukça beğenildi.  Day-Mer Müzik Grubu’nun söylediği güzel türküler ve çekilen halaylarla kadınlarımız çoşarken, Londra’da Kadınlarının durumu ve Day-Mer Kadın Çalışmaları ile ilgili hazırlanan sinevizyonla etkinlik son buldu.


Gece boyunca 1857 yılında New York’taki kadın tekstil işçilerinin mücadelelerine vurgulanırkan, yıllardan ber, ssüren kadınların mücadelelerinden örnekler verildi.  Ayrıca  kadınlarımızın hazırladığı  cam boyama sergisi katılanlar tarafından beğenildi. Şenlikte yer alan çalışmaların kadınlar tarafından hazırlanmış olması, kadınlarımızın ne kadar yetenekli ve yaratıcı olduklarını bir kez daha gözler önüne sererken, Day-Mer Kadın Komisyonu kadınlarımız tarafından yapılan bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.

800580cookie-checkDay-Mer 8 Mart’ı Kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.