DAY MER: En çok sömürülen kesim olarak 1 Mayıs’ta sesimizi yükseltmeliyiz

DAY MER Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Kurban, “En çok sömürülen kesim olarak Londra’da da 1 Mayıs alanlarını doldurarak 1 Mayıs’ta sesimizi yükseltmeliyiz” dedi.

DAY MER üye ve dostları geçen pazar günü “22 Moorefield Road, Tottenham N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde kahvaltıda bir araya geldi. Kalabalık bir katılımın olduğu kahvaltı sonrasında DAY MER yönetim kurulu üyeleri, derneğin faaliyetleri ve projeleri hakkında kısa bilgi verdi.

Kurban, Edmonton’da artan bıçaklı saldırılara karşı hükümet ve polis gücünün çaresiz kaldığını belirterek, sorunun çözümünde sosyal kesintilerle bölge sakinlerinin daha da yoksullaşmasının bilinçli olarak gözden kaçırıldığını söyledi.

1 Mayıs’ın her zamanki gibi Karl Marx Kütüphanesi’nde öğle saatlerinde başlayarak Trafalgar Meydanı’na kadar yürüneceğini söyleyen Kurban, 1 Mayıs saat 10’da Kuzey Londra Toplum Merkezi’nden 1 Mayıs alanına toplu gidileceğini de belirtti.

Kurban “En çok sömürülen kesim olarak Londra’da da 1 Mayıs alanlarını doldurarak 1 Mayıs’ta sesimizi yükseltmeliyiz” diyerek şöyle devam etti:

“Kürt ve Türk emekçiler olarak, kazanılmış hakların değil, piyasa kurallarının geçerli olduğu işlerde çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Asgari ücretin altında bir ücretle, emeklilik, hastalık ve tatil haklarının tanınmadığı koşullar ve 12 saate varan işlerde çalışıyoruz. Dost muhabbetlerinde; şikayet, yakınma ve sitemlerle dile getirdiğimiz iş yerlerindeki bu sorunlarımızın tek çözümü, işçi sınıfının mücadele tarihindeki sayısız örnekle kanıtlandığı gibi örgütlü mücadele ve dayanışma. Bu nedenle örgütlü mücadele ve dayanışmanın sembolü olan 1 Mayıs yürüyüşünde yerimizi alalım.”

Denizlerin idam edildiği 6 Mayıs günü dolayısıyla 5 Mayıs Pazar saat 16-18 arasında Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde yapılacak anmada Denizlerin yoldaşı Aydın Çubukçu’nun konuşacağını belirten Kurban, bu yıl 30’ncusu yapılacak DAY MER Kültür ve Sanat Festivali programı hakkında da bilgi verdi.

FESTİVAL 30’NCU YILINDA

Kurban, “Festival 30’ncu yılı dolayısıyla bu yılki program oldukça zengin. 19 Haziran’da resepsiyonla başlayacak, 19 Haziran’da gençlik, 30 Haziran’da çocuk festivalleri yapılacak. 21, 22 ve 23 Haziran’da da DAY MER Meydan Sahnesi’nin oyunu sahnelenecek ve 7 Temmuz’da da Selda ve Moğollar ile yerel sanatçıların da sahne alacağı Park Şenliği ile sona erecek” dedi. Festivalin büyük oranda DAY MER’in kendi öz gücüyle finanse edildiğini anlatan Kurban, “Kökleşmiş festivalimizi sponsor olmak isteyen dostların bize başvurmalarını önemle rica ediyoruz” diye devam etti.

DAY MER Yönetim Kurulu ve Evrensel Londra Temsilcisi Arif Bektaş da Türkiye’de bir elin parmaklarını geçmeyen bağımsız gazete arasında Evrensel’in direndiğini anlatarak şunları söyledi:

“Türkiye’de bağımsız ve muhalif bir gazete olmak çok güç. Ne yazık ki Evrensel duruşundan dolayı iktidar tarafından sürekli yayın cezalarıyla zor durumda bırakılıyor. SPOT 10 Mayıs akşamı Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde Evrensel ile dayanışma yemeği organize etti. Canlı müziğin de olacağı gecenin biletleri yalnızca 20 sterlin olarak saptandı. Geceye katılma şansı olmasa bile dostların bilet alarak Evrensel’e destek olması önemlidir.”

Tiyatro oyuncu ve yönetmeni Rahime Simpson da 21 Mayıs’ta Gülistan Sarbaş tarafından Türkçe ve Kürtçe “Bildiğin Gibi Değil” başlıklı oyunun Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde sahneleneceğini belirterek toplumun ilgi göstermesini istedi.

2294090cookie-checkDAY MER: En çok sömürülen kesim olarak 1 Mayıs’ta sesimizi yükseltmeliyiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.