DAY MER Festivali 15 Haziran – 8 Temmuz arasında

Toplum içinde en köklü ve kurumsal festival olma özelliğini taşıyan Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 23’ncü kez düzenlenecek. Festival çatısında gençlik etkinlikleri, kadın panelleri, çocuk festivali yer alacak. Bu yıl ki Festival’in son günü yapılacak Park Şenliği’nde yine toplum üyesi ve Türkiye’den sevilen sanatçılar sahne alacak.

Toplumu biraraya getirerek, birlikte eğlenme, dayanışma sağlama ve sorunlara birlikte çözüm üretmeyi amaçlayan festivale geçmiş yıllarda 10 binlerce toplum üyesi katılmıştı.

DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin, Festival’in 22 yıl boyunca kesintisiz kutlandığını belirterek, “Festivalin gelenekselleşmesi ve her geçen yıl etkinliklerini zenginleştirmesinde öncelikle toplum üyelerinin desteği önemli. DAY MER üyeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir özveriyle gece gündüz çalışarak daha zengin bir Festival programı sunmaya çalıştılar” dedi.

“Biz Londra’da yaşam kurmuş, ‘Londralı’ Türkiye ve Kıbrıs kökenli toplum üyeleri olarak bu mozaikin renkleri arasında kendi renklerimizin solmadan temsil edilmesi için çaba gösteriyoruz” diyen Sezgin, Festival’in bir diğer amacını da “Diğer renklerle birlikte ‘daha iyi bir dünya’ için sinerji ve güç yaratmaktır” diye açıkladı.

Sezgin, koalisyon hükümetinin sosyal kesintilerle krizin faturasını işçi sınıfına, yalnız anne ve engellilere yıkmaya çalıştığını belirterek şu yorumu yaptı:

“Bu haksızlığa karşı ‘Dur’ diyebilmek için toplumun biraraya gelmesi, kendi haklarına sahip çıkması her zamankinden daha önem kazanmaktadır. Toplumuza özgü sorunları aşmak için de dernekler ‘Platform’ çatısında biraraye geldi. ‘Daha sorunsuz ve temiz bir toplum için herkes kendi çapında elinden geleni yapmalıdır… Festival etkinlikleri de bu birliktelik için bir fırsat olmalıdır…”

Sezgin, her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin ücretsiz olacak etkinliklerine bütün toplum üyelerinden davetli olduğunu da sözlerine ekledi.

843310cookie-checkDAY MER Festivali 15 Haziran – 8 Temmuz arasında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.