Day Mer Festivali resepsiyonla başladı

15 Haziran Cuma akşamı düzenlenen resepsiyona Day-Mer üye ve dostlarının yanı sıra, çok sayıda aktivist, gazeteci, belediye meclis ve kurum temsilcisi katıldı.
Day-Mer Yönetim kurulu adına konuklara hitaben, Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin ve Day-Mer Koordinatörü Taylan Şahbaz birer konuşma yaptı. Taylan Şahbaz İngilizce olarak yaptığı konuşmada İngiltere’de bir yıl içerisindeki gelişmelere, ekonomik ve politik koşullara ve bu koşullara karşı Day-Mer’in yerli emekçilerle beraber verdiği mücadeleye ve bu mücadele içinde festivalin tuttuğu yere değindi.

Açılış konuşmasının ardından Day-Mer Festivallerinin 23 yıllık serüvenini içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı.
Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin ise Türkçe olarak yaptığı konuşmasında festivalin oynadığı toplumsal rolü dile getirdi ve Day-Mer Festivallerini diğer festivallerden ayıran yanlara dikkat çekti.

Resepsiyona ev sahipliği yapan Hackney Belediyesini temsilen festivalin açılışına katılan Belediye Meclis Üyesi Deniz Oğuzkanlı, Day-Mer’in kendi olanakları ile var ettiği ve istikrarlı bir şekilde devam ettirdiği festivalin bölge açısından örnek bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

PCS Sendikası Yardımcı Genel Sekreteri Chris Baugh’da yaptığı konuşmada, işçi ve emekçilerin yüz yüze kaldığı zor zamanlarda sendikalar ve toplumlar arası dayanışmanın önemine, kamu alanında yapılan kesintilere ve gelir dağılımında ki uçuruma dikkat çekti.

Festival’in resepsiyonuna katılan Dersim-Der, Paz-Der UK, Tohum Kültür Merkezi ve Festivalin Sponsorlarından Serpil Ersan’da birer konuşma yaparak festivale ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Erdoğan Bayır, Onur Çabuk ve Oncü Göçebe bir müzik dinletisi sundu.

843720cookie-checkDay Mer Festivali resepsiyonla başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.