DAY-MER Festivali’nde göçmenlere destek

Savaş ve Mülteciler başlıklı panel 25 Haziran Cumartesi saat 17’de Londra Toplum Merkezi’nde yapıldı.

Konuşmacılar, Türkiye’den Gazeteci Yazar Ercüment Akdeniz ve Savaş Karşıtı Koolisyon’dan John Rees, göçmen sorununun önümüzdeki günlerde de süreceğini belirterek göçmenlere destek için demokratik güçlerin birlik ve dayanışma için safları sıklaştırması gerektiği görüşünde birleştiler.

Londra’da, savaş ve göçmenlik sorunlarının konuşulduğu panelde, emekçilerin ortak mücadelesinin önemi üzerinde duruldu.

Dayanışma ve ortak mücadele

DAY-MER’den Çınar Altun’un yönettiği ve Londra Toplum Merkezi’nde dün yapılan panelde konuşan Akdeniz, savaştan kaçan Suriyelilerle dayanışma ve ortak mücadele içinde olmak gerektiğini belirtti. Fotoğraflar eşliğinde konuşan Akdeniz’i, katılımcıların dikkatle dinlemeleri gözden kaçmadı. Avrupa Birliği’nin mülteci sorununa yaklaşımını da eleştiren Akdeniz, başta Vatikan olmak üzere dini kurumların da AB politikalarının göçmen anlaşmalarına onay verdiğini belirtti.

Savaş Karşıtı Koalisyon sözcüsü John Rees ise konuşmasına, geçtiğimiz hafta Fransa’nın Calais kentine götürülmeye çalışılan yardımların İngiltere ve Fransa devletleri tarafından engellenmesi ile başladı. Calais’te yaşayan göçmenlerin çoğunun Irak, Suriye ve Afganistanlı olduklarını ve bu ülkelerde ise AB üyesi ülkelerin savaş açtıklarını belirterek, bu birliğin bir emperyalist birlik olduğunu ve ona karşı mücadelenin kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğini söyledi.
Referandumda emekçiler hayır dedi

Referanduma ilişkin de gelen sorulara cevap veren Rees, 17.4 milyon kişinin AB’den ayrılma kararı verdiğini ve bu insanların küçük bir bölümünün ırkçı olduğunu ve diğerlerinin emekçi olduğunu söyleyerek, asıl şimdi daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Rees, DAY-MER ile beraber yaptıkları çalışmaların anlamlı olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki günlerin çok daha fırtınalı olcağını belirtti.

Öğretmenler Sendikası (NUT) Londra Örgütlenme sorumlusu Martin Powel Davies de konuşmasında, Öğretmenler Sendikası’nın, “Tüm göçmen çocukları okullarımıza hoşgeldi” adıyla bir kampanya başlattıklarını belirterek destek istedi. Referandum sonrası piyasalardaki dalgalanmaları durdurmak için merkez bankasının 250 milyar sterlin piyasaya sürdüğünü belirten Davies, söz konusu emekçiler olduğu zaman para ayırmak orda kalsın, kemer sıkma politikaları ile saldırdıklarını söyledi.

Irkçılığa ve Faşizme Karşı Birlik Eş Başkanı Weyman Bennett de konuşmasında, çok önemli bir süreçten geçtiklerini ve ırkçılara geçit vermemek, göçmenleri ülkeye kabul ettirmek ve emekçilerin üzerindeki kesintileri geri püskürtmek için bir araya gelip direnişi büyükmek gerektiğini söyledi.

857910cookie-checkDAY-MER Festivali’nde göçmenlere destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.