DAY MER: Irkçılığa karşı ayağa kalkma zamanı

DAY MER geleneksel aylık kahvaltısında sonrasında yönetim kurulu çalışma programını açıkladı.

DAY MER’de yapılan geleneksel aylık kahvaltı sonrasında konuşan Oktay Şahbaz, yeni yönetimin daha geniş bir kadroyla daha kapsamlı bir çalışma programı oluşturduğunu söyledi.

İngiltere gündemine ilişkin bilgi veren Şahbaz, hükümetin eğitimden sağlığa kesinti ve saldırılarına karşı mücadelede toplumun daha çok duyarlılık gösterek çocuklarının geleceği için eylemlere katılmalarını istedi.

Şahbaz, DAY MER’in tek göçmen dernek olarak çatısında yer aldığı “Stand Up to Racism”in 17 Mart’ta Londra merkezi, Glasgow ve Cadriff’de düzenlediği ırkçılık karşıtı gösteriye katılmanın önemini vurgulayarak, “Yalnız Britanya’da değil, Afrin’deki ırkçı saldırılara karşı da dur demek için meydanlara çıkmalıyız. Herkes bir arkadaşını bu anlamlı eyleme getirmeli” dedi.

Şahbaz DAY MER Yönetimi’nin topluma yönelik çalışmaları arasında da Türkiye-İngiletre arasındaki otomatik bilgi değişimi anlaşması ile Ankara Anlaşması konusunda halk toplantıları düzenleyeceklerini söyledi. Şahbaz, 8 Mart, 1 Mayıs , 6 Mayıs günleri için hazırlıkların şididen başladığını vurgulayarak, yazın yapılacak DAY MER Festivali’nde bu yıl çıtayı yükselteceklerini ve çocuk festivalini sokak festivali olarak geniş alana yayacaklarını duyurdu.

Türkiye gündemine ilişkin konuşan Feyzullah Cinpolat da “DAY MER, Afrin Dayanışma Komitesi üyesidir. TSK’nin Afrin harekatı 40 günü geçmesine karşın ciddi bir ilerleme elde edemediler. Hava bombardımanı pek çok sivilin ölümüne neden olduğu bir gerçek. Biz komite olarak Türkiye’ye silah satan İngiltere’de lobi çalışmaları yapıyoruz. Türkiye’de egemen medyanın propaganda ve yalan haberlerini lütfen ciddiye almayınız. Afrin’in işgaline karşı eylemlere toplumun duyarlılık göstermesini istiyoruz” dedi.

FOTOĞRAF:

DAY MER üyeleri “Stand Up to Racism”in posteriyle toplumu 17 Mart’taki yürüyüşe çağırdı.

Oktay Şahbaz yeni yönetimin yol haritasını anlattı

DAY MER’in geleneksel aylık kahvaltısına kalabalık bir katılım oldu

 

 

2166510cookie-checkDAY MER: Irkçılığa karşı ayağa kalkma zamanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.