DAY MER: Irkçılığa karşı yapılacak yürüyüşe katılalım

BM Irkçılıkla Mücadele Günü kapsamında dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen yürüyüşlerle protesto edilecek. Birleşik Krallık’ta da ırkçılık karşıtları, 16 Mart Cumartesi günü Londra, Cardif ve Glasgow’da sokağa çıkacak.

DAY MER de yaptığı çağrıda toplumun Londra’da Hyde Park’ta gerçekleşecek yürüyüşe geniş çapta yürüyüşe katılmasını istedi. Açıklamada yürüyüşe Tottenham’daki DAY MER’de saat 11’de toplanılarak gidileceği bilgisine de yer verildi.

DAY MER’in açıklaması aynen şöyle:

“Avrupa çapında hükümetlerin uygulamaya soktukları kemer sıkma politikalarının neden olduğu yoksulluğa, işsizliğe, hak gasplarına, sosyal yardım ve hakların budanmasına gerekçe yapılan göçmenlere yönelik saldırılar giderek artarken, ırkçı oluşumlar güç topluyor. Londra sokaklarında kitlesel olarak boy gösteren ırkçılar ve faşist oluşumlar, ABD’de Trump’dan, Brazilya’da Bolsonaro’dan, Fransa’da Le Pen’den, Almanya’da Afd’den, Avusturya’da FPO’den güç ve ilham alan ırkçılar dünya çapında yerli ve göçmen emekçileri bölmek için çaba harcıyor.

İngiltere’de Muhafazakâr Hükümet, izlediği göçmenlik karşıtı politikalar ile beslediği ırkçı ve faşist oluşumların saldırı ve eylemleri karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor. İngiltere’de yaşayan tüm göçmenler gibi bizlerinde kaygı ile izlediği ırkçı ve faşist saldırılarını, ‘Dünyanın bütün işçileri birleşin’ çağrısını yapan Karl Marks’ın anıt mezarına kadar vardırdılar. 16 Mart’ta düzenlenen yürüyüş, yerli göçmen emekçilerin birliğini parçalamaya yönelik saldırılara karşı, İngiliz ve İngiltere’de yaşayan tüm uluslardan sınıf kardeşlerimizle yan yana gelebilmemiz için önemli bir fırsat.

Giderek yükselen ırkçılığa, ırkçı saldırılara ve ırkçılığı besleyen politikalara dur demek için 16 Mart’ta düzenlenen yürüyüşte bizlerde taleplerimiz ile yerimizi alalım.”

2275920cookie-checkDAY MER: Irkçılığa karşı yapılacak yürüyüşe katılalım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.