Day-Mer Kadın Komisyonu’ndan çağrı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün doğuş tarihini anlatan açıklama şöyle devam etti:

“21. yüzyılda hala kadınlar kadın olmalarından dolayı eşitsizliğe uğruyor, ucuz emek gücü olarak kullanıyor, savaşlarda, evde şiddete maruz kalıyor.

Britanya’da işten atmalardan en fazla etkilenenlerin başında kadınlar geliyor.

Sosyal hakların budandığı, hayat pahalılığının arttığı, geçim sıkıntısının baş gösterdiği günümüzde kadınlar ve özellikle yalnız anneler işsizlikle yüzyüze. Kesintilerle birlikte çocuğu 7 yaşına geldiğinde iş bulma kurumunda imzaya tabi tutulan yalnız anneler, iş bulmakta zorlanıyor. Çünkü her geçen ay işsizliğin daha da arttığı İngiltere’de İngilizceye hakim olamayan, meslek eğitimi alamamış ve çocukların bakımından sorumluluğu olan kadınlar iş bulamıyor. Çocuğunu saat 3’de okuldan almak zorunda olması da yani çocuk bakımı ve sorumluluğundan dolayı özellikle yalnız annelerin iş bulması imkansızlaşıyor. İşte bu nedenle biz kadınlar bu sene 8 Mart Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü’nde iş, iyi bir dil ve mesleki kurslar ve makul bir çocuk bakımı talepleri için sesimizi daha da yükseltmeli, yerli ve göçmen kadınlarla birlikte taleplerimiz için örgütlenmeli ve mücadele etmeliyiz.

Tüm kadınlarımızı 8 Mart dolayısıyla yapılacak olan yürüyüş ve şenliğe bekliyoruz. 3 Mart Cumartesi günü Global Women’s Strike kadın örgütünün düzenleği 8 Mart yürüyüşü için, Londra Toplum Merkezi’nde saat 11’de buluşacağız.

8 Mart Dünya Emekci Kadınlar Günü şenliğimiz ise, bu yıl 10 Mart 2012 Cumartesi günü, saat 6.30’da, Londra Toplum Merkez’inde yapılacaktır. Programımızda iki yıldır çalışmalarını sürdüren Day-Mer Kadın Korosu, Day-Mer Müzik Topluluğu, Gençler Halk Oyunları Ekibi, ‘Uyanış’ adlı tiyatro oyunu ve sinevizyon yer alacaktır. Ayrıca kesintilere karşı kampanyaların temsilcileride programımızda konuşmacı olarak katılacaktır. Şenliğimizin giriş ücreti 7 poundur. Şenliğimizde kreşimiz mevcuttur. Daha fazla bilgi için: 02072758440-02088089342 telefon numaralarının arayabilirsiniz.”

841100cookie-checkDay-Mer Kadın Komisyonu’ndan çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.