DAY MER Kültür ve Sanat Festivali 19 Haziran- 6 Temmuz arasında

Türk Kürt Dayanışma Merkezi (DAY MER) Kültür ve Sanat Festivali 12 Haziran 6 Temmuz arasında yapılacak. Festival Hackney Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak resepsiyon ile 12 Haziran’da başlayacak ve 6 Temmuz günü geleneksel olarak Clissold Park da yapılan park şenliğiyle sone erecek.

Şenlik saat 14’te Hayat Tv Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ile DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin’in katılacağı “Türkiye’de demokrasi sorunu” başlıklı panelle başlayacak.

Şenliğe Türkiye’den Kardeş Türküleri, Almanya’dan Kürt sanatçı Şivan Perver, Londra’nın tanınmış müzik grubu Sudden Exit ve Filistin Halk Dansları gibi uluslararası gruplar da katılacak.

20’NCİ YIL PROGRAMI

DAY MER’de yapılan basın toplantısında Londra Toplum Merkezi Başkanı Musa Yadırgı, Gençlik Komisyonu Başkanı Oktay Şahbaz, DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin ve Meydan Sahnesi Yönetmeni Celal Perk Festival etkinliklerini tanıttı.

Bu yıl 20’nci kuruluş yılını da kutlayacak olan DAY MER, festival için zengin bir program hazırladığını belirten konuşmacılar toplumu festival etkinliklerine katılmaya çağırdılar.

Sezgin, derneğin 20 yıl boyunca ciddi bir birikim ve deneyim oluşturduğunu belirterek “Bu süreçte toplumsal sorunların çözümüne katkı sunmayı amaçladık, DAY MER ilk kuruluş yıllarında göçmen örgütü olmasına karşın şimdi içinde yaşadığımız toplumun da sorunlarına duyarlı bir kurum haline dönüştü” dedi.

İlk yıllarda park festivali olarak başlayan etkinliğin giderek çocuk, genç ve kadınlarında aktif katılımıyla kültürel bir şenliğe dönüştüğünü belirten Sezgin, Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yılki teması hakkında da şu bilgileri verdi:

“Ekonomik krizi yaratan sermaye faturayı işçi ve emekçilerin sırtına yüklemeye çalışıyor. Bu yıl festivalde öncelikle ‘Krizin faturasını yaratanlar ödemeli’ teması işlenecek. İkinci olarak da DAY MER’in 20’nci kuruluş özel etkinlikleri yer öne çıkacaktır.”

Sanatçı Celal Perk de Meydan Sahnesi oyuncularının çalışan insanlar olduğunu belirterek amatör ruhla profesyonel bir tiyatro üretildiğini dile getirdi. Perk festival kapsamında oynanacak oyunları tanıtarak toplumun ilgisini istedi.

Şimşek ise gençliğin krizden en çok etkilenen kesim olduğunu belirterek gençlerin kapitalizmin ve onun krizinin mağduru olduğunu söyledi. Gençlik Komisyonu’nun festivale “Birliğimiz Gücümlüzdür” sloganıyla katılacağını vurgulayan Şimşek, programda yerel genç sanatçılara yer vermeye özen gösterdiklerini belirtti.

Yadırgı da kardeş dernek olarak Londra Toplum Merkezi’nin pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyledi.

823090cookie-checkDAY MER Kültür ve Sanat Festivali 19 Haziran- 6 Temmuz arasında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.