DAY MER’den EMEP saldırısına kınama

DAY MER Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklama aynen şöyle:


“Saldırıda EMEP Merkezi Gençlik Yöneticisi Cem Gurbetoğlu dizinden yaralandı. Saldırgan elinde silahla kaçmayı başardı. Saldırı Türkiye’nin çeşitli il ve bölgelerinde, siyasi parti, kitle örgütü temsilcileri ve EMEP üyelerinin katıldığı eylemlerle protesto edildi.


Yapılan açıklamalara göre Cumartesi günü saat 13.10 sıralarında EMEP merkezinin zilini çalan saldırgan, kapıyı açan Cem Gurbetoğlu’nu dizinden vurduktan sonra kaçtı. EMEP Merkezi Gençlik Yöneticisi ve ODTÜ öğrencisi Gurbetoğlu, Hacettepe Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Gurbetoğlu’nun hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.


EMEP’e düzenlenen bu saldırının, EMEP’in işçi ve emekçilerin yeni bir Türkiye ve dünya yaratma mücadelesinde tuttuğu yer ve oynadığı rolle ilgili olduğunu biliyoruz. Özellikle Ortadoğu’nun emperyalist işgaline karşı ve son dönemlerde gerçekleşen SEKA ve TEKEL grevlerinde olduğu gibi işçi ve emekçi mücadelelerine destek ve katılımda gösterdiği tutarlı ve kararlı tavır ve çalışma EMEP’i bir hedef haline getirdi. Bu anlamıyla, bu saldırının EMEP’e olduğu kadar, ülkede demokratikleşme mücadelesi veren tüm emek ve demokrasi güçlerine karşı düzenlenmiş bir saldırı olduğunu düşünüyoruz.


Biliyoruz ki, bu saldırı, hem EMEP’in, hem de Türkiye’nin tüm emek ve demokrasi güçlerinin verdikleri mücadelenin vardığı noktayı ortaya koymaktadır. Bu nedenle, yapılan bu saldırı, EMEP ve emek ve demokrasi güçlerini yıldırmak bir yana, emeğin ve demokrasinin Türkiyesi’ni yaratma mücadelesi tarafından hakettiği yanıtı alacaktır.


EMEP’e karşı düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, olay faillerinin yakalanmasını ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. Tüm Türkiye ve Avrupa kamuoyunu, duyarlı ve olayın takipçisi olmaya çağırıyoruz.”


FOTOĞRAF: DAY MER’in kayıtlı logosudur.

778650cookie-checkDAY MER’den EMEP saldırısına kınama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.