DAY MER’den kurucu üyesi Durmuş için taziye

DAY MER, 1989’da kurucu üyeleri arasında yer alan Mehmet Durmuş için taziye düzenledi. DAY MER tarafından Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde geçen pazar günü saat 13-15 arasında düzenlenen anmaya 200’ü aşkın kalabalık bir katılım oldu.

Bİr dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Feyzullah Çınar ve Ahmet Sezgin yaptıkları kısa konuşmalarda, Mehmet Durmuş’un 1980’lerin sonundan itibaren gelen göçmenler için çaba gösterdiğini belirttiler.

Konuşmalarda, “Yoldaşımız Mehmet’in çabaları hepimizin hayatına mutlaka olumlu bir şekilde dokunmuştur. O çalışkan, dürüst bir kişiydi. İşçi ve emekçilerin mücadelesinde hep yer aldı. Onu saygı ve hasretle anıyoruz. Mücadelemizde hep yaşayacaktır” denildi.

Mehmet Durmuş’un acılı ailesi ve DAY MER yöneticileri anma töreni sonrasında taziyeleri kabul etti.

Mehmet Durmuş 27 Kasım’da Türkiye’de yaşamını yitirmiş ve 29 Kasım’da da Malatya ÜAkçadağ Kürecik Harunuşağı köyünde toprağa verilmişti. Göçmen olarak geldiği Londra’da işçi olarak çalıyan ve uzun süre de Holloway Road’a yakın Seven Sisters Road’da market çalıştıran Durmuş, sıkca Türkiye’ye gidip geliyordu.

2255380cookie-checkDAY MER’den kurucu üyesi Durmuş için taziye

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.