DAY MER’den öğrencilere çağrı

Day-Mer Gençlik’in açıklaması aynen şöyle:

Öğrenci harçlarını yıllık 9 bin pounda çıkaran koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti Mayıs ayında yapılan genel seçimin ardından çoğunluğu sağlayarak hükümeti kurdu. Tek başına hükümet olan Muhafazakar Parti öğrencilere, emekçilere yönelik saldırılarına devam ediyor.

Üniversitelerin paralı hale gelmesi, işçi,emekçi çocukları olan biz gençlerin üniversiteye gitme hayallerine darbe vurdu. Bir çok arkadaşımız üniversiteyi 30-40 bin pound borçla bitirme riskini göze alamadı. Çünkü gençler arasındaki işsizlik oranı, üniversiteyi bitirince yaşanabilir ücretle bir iş bulma imkanının azlığı, biz gençler için üniversiteye gitmenin önüne engel teşkil eden nedenlerdir.

Tek başına hükümet olan Muhafazakar Parti şimdide bir yandan üniversite harçlarını arttırmayı, diğer yandan Maintenance Grant yani durumu iyi olmayan kesimlerin çocuklarına üniversiteye giderken verdikleri geçim bursunu borca çevirmeye çalışıyor. Bir yandan yetişkinlere yönelik verilen eğitim bütçesini azaltıp kursları tamamen yüksek fiyatta paralı hale getirirken, gençlere yönelik ev yardımını (housing benefit) kaldırıyor.

Muhafazakar Parti’nin kamu çalışanlarının ücretlerinin yılda %1 kadar komik bir rakamla sözde zam! verirken, işçilerin emekçilerin mücadeleleri ile kazandığı tax credit gibi sosyal yardımları tamamen ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Zenginler daha zengin, şirketler daha fazla kar yaparken, biz gençlere üniversiteye gitmeyen, ucuz iş gücü olarak köle gibi çalışmak reva görülürken, işçi ve emekçileri daha fazla yoksulluk reva görülüyor.

Saldırılara Karşı Birlikte Mücadele

Tüm bu saldılara karşı ayağa kalkmak, taleplerimiz için birlikte mücadele etmek, örgütlenmek biz gençlerin tek umudu, tek seçeneği. Day-Mer Gençlik olarak bizler İngiliz ve diğer etnik kökenli gençlerle birlikte üniversite harçlarının kaldırılmasını, yoksulluk içinde yaşamamak için yaşanabilir bursun verilmesini, parasız eğitimi savunuyor ve talep ediyoruz.

Bu taleplerle Day-Mer Gençliğinde içinde yer aldığı ‘Harç ve Kesintilere Karşı Ulusal Kampanya (NCAFC)’ örgütünün ulusal çapta 4 Kasım Çarşamba günü düzenlediği protesto yürüyüşüne tüm genç arkadaşlarımıza katılmaya çağırıyoruz. Ortaokullarımızdan, kolejlerimizden, üniversitelerimizden ve semlerimizden genç arkadaşlarımızla birlikte bu mücadelenin parçası olmak için, geleceğimiz için yürüyüşe katılalım, çevremizi katalım. Daha fazla bilgi için Day-Mer Youth facebook sayfasından yada 020 7275 8440 telefon numarasından ve [email protected] email adresinden bize ulaşabilirsiniz

Yürüyüş Tarihi: 4 Kasım Çarşamba
Yürüyüş Saati: 12.00
Yürüyüş Yeri: Malet Street

855500cookie-checkDAY MER’den öğrencilere çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.