Day Mer’den yürüyüşe çağrı

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY MER) toplum üyelerini kampanya çerçevesinde bu cumartesi günü düzenlenecek yürüyüşe katılmaya çağırdı.

DAY MER’den yapılan açıklama şöyle:

“Kolej, yetişkin ve üniversite eğitimi yeni bir krizin aşamasına giriyor. İngiltere’de 2010-2011 yetişkin (adult) eğitim bütçesinde 200 milyon sterlin kesinti yapılmaktadır. Önümüzdeki üç sene içinde de 300 milyon sterlin kesinti yapılacaktır. Ama aynı zamanda 1400’den fazla öğretmen ve çalışanın işi tehdit altındadır. 2005’den beri yapılan kesintiler 1.4 milyon öğrencinin kolejlere gidememesini sağlarken, şu anda yapılacak kesintiler 160 bin öğrenciyi daha etkileyecektir. Türkiyelilerin yoğun olarak gittiği CONEL kolejindede 2.5 milyon sterlin kesinti yapılacağı ve bazı öğretmenlerin işlerine son verileceği duyurulmuştur.

Yüksek öğretim sendikası UCU yaptığı açıklamada krizden çıkmanın hesaplarının yapıldığı bugünlerde, yüksek öğretim ve kolej öğrenimindeki yapılacak kesintilerin toplumumuzun ve geleceğimizin yüz üstü bırakıldığı anlamına geldiğini belirtmektedir. Bu nedenle UCU yetişkin öğrenimi, kolej ve üniversite eğitim alanlarında ‘İşimizi ve eğitimimizi koruyalım’ kampanyası başlatmıştır. Bu kampanya çerçevesinde 20 Mart 2010 Cumartesi günü bir yürüyüş düzenlemektedir. Yürüyüş saat 12’de Kings College London’da başlayacaktır.

Eğitimdeki bu kesintiler yerli ve göçmen yetişkin ve kolej eğitim alan gençlerinin eğitim hakkına yapılan bir saldırıdır. Aynı zamanda sağlık alanında kesintiler söz konusu. Whittington ve Chestfarm hastanelerin acil servis ve doğum bölümlerinin kapatılmasıyla karşı karşıyadır. Sağlık alanındaki yapılacak kesintilerle acil servislerin kapatılması bir çok hastahaneyi tehtit etmektedir. Kriz bahanesiyle sağlık ve eğitim alanında var olan haklara yönelik planlanan ve yapılan bu saldırılara karşı yerli ve göçmen emekçilerle birlikte var olan kampanya gruplarında, oluşumlarda ve eylemlerde yerimizi almaktan başka çıkar yolumuz yoktur. Birlikte mücadele ile ancak bu saldırıların önüne geçebiliriz. Bu nedenle Day-Mer olarak kriz bahanesiyle sağlık ve eğitimde planlanan bu kesintilere karşı toplumumuzu duyarlı olmaya, sürdürülen kampanyaya ve yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz.”

AYRINTILI BİLGİ:

Yürüyüş Tarihi: 20 Mart 2010, Cumartesi
Yer: Kings College London
Saat: 12
Buluşma Yeri: Day-Mer, Tottenham ve Hackney dernekleri
Buluşma Saati: 10.30

830450cookie-checkDay Mer’den yürüyüşe çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.