“Day-MerPark Festivali’nde Buluşalım”

Erdoğan Aydın ve Mustafa Yalçıner Panelde birarada

11 ayrı etkinlikten oluşan 26. Day-Mer Festivali, 10 Haziran’da başladı. Şimdiye kadar çocuk şenliği, çocuk tiyatrolar günü, gençlik şenliği, şiir dinletisi, fotoğraf sergisi, sinema gösterimi, panel ve resepsiyon etkinlikliklerine yüzlerce kişi katıldı. Festivalin son iki etkinliğinden biri olan ‘Siyasi gelişmeler ve seçimler’ adlı panel ise Türkiye’den Emek Partisi GYK üyesi, gazeteci Mustafa Yalçıner, tarihçi, yazar ve gazeteci Erdoğan Aydın’ın katılımıyla gerçekleşecek. Seçimler, metal işçilerinin direnişi, Kobane ve Türkiye’deki diğer siyasi gelişmelerin konuşulup tartışılacağı panel 3 Temmuz Cuma günü, saat 18.30’da, Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleşecek.

26. Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali’nin son ve en kitlesel etkinliği olan Park Şenliği 5 Temmuz Pazar Günü her zamanki yerinde, yani Clissold Park’da gerçekleşecek. Day-Mer üye ve dostlarının emekleriyle örülen ve kollektif bir çalışmayla gerçekleşen park festivali hazırlıkları tamamlandı. Park Festivali’nin sahne performansında Türkiye’den Metin-Kemal Kahraman, Erdal Bayrakoğlu ve grubu, Özkan Orman, Latin müzik grubu Quımantu’nun yanı sıra, Day-Mer Halk Oyunları Ekibi sahne alacak.

Mücadeleci Kesimler Festivalde Buluşuyor

Park Festivali’nde bu sene mücadeleci sendikacılar, milletvekilleri ve sivil toplum örgütleride adeta gövde gösterisi yapacak. Mustafa Yalçıner, Day-Mer Sekreteri Oktay Şahbaz, Day-Mer Gençlik’den Sevgi Taş’ın yanı sıra Park Festivali’nde BARAC UK ve PCS sendikasından Zita Holbourne, yazar, yorumcu ve politik activist Owen Jones, FBU genel sekreteri Matt Wrack, TUC SERTUC bölge sekreteri Megan Dobney, Savaş Karşıtı Koalisyon’dan Lindsey German, People’s Assembly başkanı Sam Fairbarn, Unite Against Fascim’den Weyman Bennett’in yanı sıra milletvekillier, Hackney Belediye temsilcisi, Demokratik Güç Birliği ve bir çok konuşmacı yer alacak.

Girişin ücretsiz olduğu Park Festivali 5 Temmuz Pazar günü Clissold Park’da saat 1’de başlayacak. Daha fazla bilgi için 020 7275 8440 ve 020 8808 9342 numaralarından yada [email protected] email adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

Day-Mer
Turkish & Kurdish Community Centre
Former Library
Howard Road
London N16 8PU
Tel: 020 7275 8440
Fax: 020 7275 7245
Email: [email protected]
Web: www.daymer.org

854980cookie-check“Day-MerPark Festivali’nde Buluşalım”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.