‘Dayakçı’ ABD’li Adana’da yargılandı

Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuksuz sanık George Lopez (25), müşteki Hakan Özduran (19), sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. Olayda çenesi kırılan müşteki Abidin İnanç Ülkebay (20) ise duruşmaya gelmedi.


Sanık George Lopez, tercüman aracılığıyla verdiği ifadede, olayın, hava üssünden tanıdığı bir kadın astsubayın müştekiler tarafından zorla otomobile bindirilmek istenmesi sırasında meydana geldiğini öne sürdü.


Bu sırada Abidin’in kendisini tekmelediğini, Hakan’ın da vurmaya çalıştığını iddia eden Lopez, “Ben de kendimi savunmak amacıyla yumruk attım” dedi. Müşteki Hakan Özduran da sanığın kendilerine saldırdığını belirterek, şikayetçi olduğunu ifade etti.


Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Sanık Lopez, yaklaşık 2 ay önce, Abidin İnanç Ülkebay’ın çenesini kırdığı, Hakan Özduran’ı da yumrukladığı iddiasıyla tutuklanmış, daha sonra 7 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


Bu arada, “Yurtsever Cephe Adana İnsiyatifi” üyesi bir grup, duruşmadan sonra İnönü Parkı’nda İncirlik beldesindeki olayı protesto etti.


Grup sözcüsü Barış Kınık, ABD’nin, Ortadoğu’ya yenilik planlarında önemli yeri bulunan İncirlik Üssü’nde görevli yabancıların, pervasız tavırları ve işledikleri suçlarla gündeme geldiklerini ifade etti. Kınık, “Yaşananlar, ABD’nin işgal ettiği ülkelerde sadece insanlık suçu işlemediğini gösteriyor. Birer savaş makinesi olarak yetiştirilen, insani duygulardan arındırılmış ABD askerleri, Adanalılara da zarar veriyor.” Grup daha sonra slogan atarak dağıldı.


 

1031490cookie-check‘Dayakçı’ ABD’li Adana’da yargılandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.