Dazlaklara karşı el ele

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) tarafından araç konvoyu ile eylem düzenlendi.

TBB merkezi önünden hareket eden ve Köpenick semtindeki aşırı sağcı Almanya’nın Milliyetçi Demokratik Partisi (NPD) merkezi önüne kadar giden konvoy, başka araçların da dahil olmasıyla yaklaşık 300 araçtan oluşan 5 kilometre uzunluğunda bir konvoya dönüştü.

NPD binasının önünden geçerken partiyi kornalarla protesto eden göstericiler, daha sonra Federal İçişleri Bakanlığı binasının önüne gitti.

Araçlarından inerek insan zinciri oluşturan göstericiler, bakanlığın aşırı sağa karşı ihmalkarca davrandığına inandığı için sembolik olarak sağ camı kapalı gözlükler taktı.

Konvoy buradan da Federal Meclis binasının önüne gitti. Göstericiler zincir oluşturarak kurbanlar için saygı duruşunda bulundu.

Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, burada yaptığı konuşmada, ırkçı cinayetleri kınayarak, zanlılar bulunmadığı sürece bu cinayetlerin sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi.

Eylemi organize eden komite adına Kolat, TBB sözcüsü Hilmi Kaya Turan, TBB Yürütme Kurulu Üyesi Alişan Genç ve Anadolu Umutspor Başkanı Yemliha Koç, meclis binasının önüne, üzerinde “Irkçılık Almanya’da” yazılı bir çelenk bıraktı.

10 BİNAYI DA KUNDAKLAMIŞLAR
Bu arada, “Frankfurter Allgemeine Zeitung” gazetesinde yer alan haberde, Völklingen kentinde 10 binada çıkan yangınlarla ilgili soruşturmanın kundaklama olmadığı gerekçesiyle kapatıldığı ifade edildi.

Völklingen kentinin bulunduğu Saarland eyaletinin emniyet müdürlüğü bu konuda bir açıklama yapmazken Saarland Eyaleti İçişleri Bakanı Stephan Toscani, olayların yeniden araştırılacağını ve oturdukları binalar yanan ailelerin verdiği ifadelerin dikkate alınacağını söyledi.

Çeşitli gazeteler, polise teslim olarak ifade veren aşırı sağcı Beate Zschaepe adlı kadının, aşırı sağcı örgüt üyeleriyle birlikte hazırlamış olduğu bir DVD’yi Völklingen kentindeki bir Türk camisine göndermiş olduğunu yazdı.

Türklerin, Arapların ve Afrikalıların oturduğu 10 binada çıkan yangınlarda 20 kişi yaralanmıştı.

DORTMUND’DA 2 GÖZALTI
Öte yandan, Dortmund kentinde 2 Türk gencine saldırdıkları şüphesiyle 2 aşırı sağcı gözaltına alındı. Gözaltına alınan 19 ve 25 yaşlarındaki şüphelilerin sabıkalı olduğu belirtildi.

Aşırı sağcı bir grubun bir hafta önce 2 Türk gencine saldırdığı, gözaltına alınanların saldırganlardan ikisi olduğunun tahmin edildiği kaydedildi. Saldırı sırasında 24 yaşındaki bir aşırı sağcı da yakalanmıştı.

Almanya’da aşırı sağcı Neo Nazi’lerin 2000 yılından beri 8’i Türk, 1’i Yunan’ı öldürdüğü geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

1320780cookie-checkDazlaklara karşı el ele

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.