Demirel’in kaybolan dosyası bulundu

Temyiz incelemesi için Yargıtay’a gönderilen dosya, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığ’nda kaybolmuştu. Demirel’in mahkum olduğu dava dosyası, zamanaşımı süresi dolduktan sonra ortaya çıktı.


Demirel’in bir yıl hapis ve 1 milyon 520 bin lira para cezasına çarptırıldığı dosya, aradan iki yıl geçtikten sonra kapatılan Yurtbank’ın sahibi Ali Balkaner’in 23 klasörlük dava dosyalarının içinde bulundu. Demirel’in zamanaşımı nedeniyle kurtulduğu dava dosyasının, Balkaner’in dava dosyalarının bulunduğu çuvala nasıl girdiği ise tesbit edilemedi.


DOSYA NASIL KAYBOLDU?


Demirel’in mahkum olduğu dava dosyası, Yargıtay 7’nci Ceza Dairesi’nin temyiz incelemesinden sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.Kayıp dosyada Murat Demirel hakkında verilen ve mahkemece ertelenen bir yıl hapis, bir milyon 520 bin liralık para cezası ise zaman aşımına uğradı.


Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel hakkında Şişli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada, Egebank’ın Demirel’e devir işlemi sırasında, banka kayıtlarının BDDK’ya eksik intikal ettirildiği gerekçesiyle dava açıldı. Yapılan yargılamada Demirel ve Mehmet Sami Erdem birer yıl hapis ve bir milyon 520 bin lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, her iki sanığın cezasını da erteledi.


Karara yapılan itiraz üzerine Yargıtay kararı önce onadı, ancak zaman aşımı dolduğu gerekçesiyle ortadan kaldırılmasına karar verdi ve dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Bu süreçte sanık avukatları karara itiraz etti.


İtirazı üzerine Yargıtay Başsavcılığı incelemek istediği dosyayı bulamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Başsavcılık, avukatların itirazını bir üst yazıyla Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderdi ve dosyanın tüm aramalara rağmen bulunamadığını, davada zaman aşımının dolduğunu bildirerek davanın ortadan kaldırılmasını talep etti. Talep, Genel Kurul da kabul edildi.


DOSYAYI KAYBEDENLERE DİSİPLİN CEZASI


Yargıtay 7’nci Ceza Dairesi’nin temyiz incelemesinden sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği dosyanın nasıl kaybolduğu anlaşılamamış, görevliler basit idari cezalar almışlardı. Davanın zamanaşımı süresi dolduğu için dosyaların bulunmuş olması davanın yeniden açılmasını da engellemiş oldu.


İLGİLİ YAZI: – Demirel davasında tekelci medya da suçludur

1054110cookie-checkDemirel’in kaybolan dosyası bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.