Demirel’in ‘yiyeni’ne kötü haber

Egebank A.Ş yöneticileri, Yahya Murat Demirel, Aydoğan Semizer, Turan Özel ve Mehmet Sami Erdem ile ilgili, bakanlar yeminli murakıplarınca hazırlanan raporlarda 3182 sayılı Bankalar Yasası’na aykırılık iddiasıyla dava açıldı.
Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Aydoğan Semizer ile Turan Özel’in beraatlerine, Yahya Murat Demirel ile Mehmet Sami Erdem’in ise ayrı ayrı 1 yıl hapis ve 1 milyon 520 bin lira para cezasıyla cezalandırılmalarına, bu cezalarının ertelenmesine karar verildi.


Yargıtay 7. Ceza Dairesi, Demirel yönünden kararı onarken, beraat eden Aydoğan Semizer, Turan Özer ile Mehmet Sami Erdem bakımından zamanaşımı süresi dolduğu için davayı ortadan kaldırdı. Bu karara itiraz eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, itirazda, sanık müdafiinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan tebliğnamenin kendilerine tebliğ edilmediğini, bunun savunma hakkının kısıtlanması anlamına geldiğini öne sürdüğü kaydedildi.


7. Ceza Dairesi’nin, tebliğnamenin taraflara tebliğ edilmeden karar verildiğini belirttiği ifade edilen itirazda, bunun yasaya aykırı olduğu vurgulandı. İtirazda, Demirel hakkındaki kararın kaldırılması ve dosyanın bu daireye gönderilmesine karar verilmesini talep edildi.


Yargıtay Ceza Genel Kurulu, ikinci görüşmede, itirazı kabul ederek, tebliğnamenin taraflara tebliğ edilmesi gerektiğini belirtti. Genel Kurul, Demirel yönünden dava zamanaşımı süresinin dolup dolmadığının değerlendirilmesinin de 7. Ceza Dairesi tarafından yapılması gerektiğine işaret etti.


İLGİLİ HABER: Demirel’in ‘yiyeni’ yeniden yargılanıyor


İLGİLİ YAZI: Yahya Murat Demirel davasında tekelci medya da suçludur

1026980cookie-checkDemirel’in ‘yiyeni’ne kötü haber

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.