Demirören’den Nihat ve transfer açıklamaları!

Milliyet’ten Bilal Meşe’ye verdiği röportajda camiaya seslenen Başkan Demirören, hiçbir kulüple transfer konusunda yarış içinde olmadıklarını, belirterek, “Rakamlar asla yalan söylemez. Bu sezon iki kupayı müzesine götüren takım Beşiktaş’tır. Bu da bizim ne denli güçlü bir ekip olduğumuzun en büyük göstergesidir. Beşiktaş taş gibi bir takım olduğunu bu sezon herkese kanıtlamıştır. Oturmuş ve de her türlü zorluğu göğüsleyecek, her türlü başarıyı yakalayacak bir kadroya sahibiz. Camiamız rahat olsun, iki kupanın keyfini çıkarsınlar” dedi.

Siyah-beyazlıların patronu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mehmet Topuz olayında biz yönetim olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yaptığımıza inanıyoruz. Bu konuda pasif kaldığımız düşüncelerine asla katılmıyorum. Sözkonusu para değildir, burada önemli olan, prensipler ve Beşiktaş’ın ilkeleridir. Bizler yönetim olarak ayağımızı yere sağlam basıyoruz, adımlarımızı dikkatli atıyoruz. Kaldı ki yönetim olarak bu unsurlar bizim asli görevimizdir. Hem takımı, hem de ekonomimizi iyi düşünmek zorundayız. İstediğimiz her oyuncuyu alacak gücümüz de var.”

Demirören, büyük paralar harcanıp istenen transferlerin yapılabileceğini ancak önemli olanın başarı olduğuna dikkat çekerek, “Dünyaları harcayıp, ünlü futbolcular getirirsiniz. Niye? Büyük hedefleri yakalamak için… Ama bu sezona bakın, en büyük Beşiktaş… Demek ki her şey parayla olmuyor. Önümüzde çok çıplak örnekler var. Milyonlarca doları ödeyerek golcü alıyorsunuz, bir bakmışsınız ki, hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Bu gerçekler varken, bizim adımlarımızı dikkatli atmamız, eleştiri konusu olması yerine alkışlanmalıdır” diye konuştu.

“PARA DA VAR, GÜÇ DE”

Transfer konusunda kendilerine yapılan eleştirilerde haksızlık yapıldığını ifade eden Beşiktaş Başkanı, “Transfer yapamıyorlar gibi eleştirileri asla doğru bulmuyoruz. Sezonu iki kupayla kapatan kim, Beşiktaş. Şampiyonlar Ligi’ne kim gidecek, yine Beşiktaş. Bu gerçeği transfere bağlayıp, bir kenara itmek, haksızlıkların en büyüğü olur” yorumunu yaptı.

Beşiktaş’ın bir takım olduğunu, hocanın görüşleri doğrultusunda gerekenler yapılacağını da söyleyen Yıldırım Demirören, “Bundan da camianın asla kuşkusu olmasın. Beşiktaş’ın transfer yapacak parası da, gücü de var. Ancak titiz davranışımız, sessizlik olarak algılanmasın. Transferde nokta atışları yapmak istiyoruz. Geçmişte yapılan hatalara düşmemek için kılı kırk yarıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın zorluğunu herkes kadar biz de biliyoruz” dedi.

“TAM BİTTİ DERKEN”

Nihat olayına da değinen Başkan Demirören, “Bizim açımızdan hiçbir olumsuzluk yoktu. Tam bitti derken, Nihat tercihini İspanya’dan yana kullandı. Topuz olayında da yaşanan gerçekler ortada” ifadesini kullandı.

Yarışın sadece saha içinde olduğunu özellikle ifade eden Yıldırım Demirören, “Transferde hiçbir kulüple yarış içinde değiliz. Yarışmamız saha içinde olur. Geçtiğimiz sezon saha içinde yarıştık, ulaşılması zorluk isteyen iki kupayı müzemize taşıdık. Bu da bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzun bir başka göstergesidir. Yok o takım bunu almış, yok x kulüp şöyle transfer yapmış, bunların hiçbirisi bizi ilgilendirmiyor. Biz kendimize bakıyoruz. Takım olmanın tüm unsurlarını içinde taşıyan bu takıma, nasıl takviye yaparız, gücüne güç katarız, onun hesapları içindeyiz” diye konuştu.

Transferde dengeleri korumaya çalıştıklarını da açıklayan Demirören, “Birine 10, diğerine 50 lira verirseniz, o takımdan büyük başarılar beklemenin doğruluğunu kim savunabilir? Neticede iki kupayı kazanan bu ekibi de düşünmek zorundayız, onların bu başarısını gözardı etmek, yanlışların en büyüğüdür. Takım içindeki arkadaşlık, uyum ve kazanma arzusu bizi başarıya götüren diğer büyük faktörlerdir. Oturmuş, tecrübeli bir kadro en büyük transferdir. Bu da bizde mevcut diye düşünüyorum” yorumunu yaptı.

“RAHAT OLSUNLAR”

Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin görüşleri doğrultusunda hareket ettiklerine dikkat çeken Başkan Yıldırım Demirören,”Beşiktaş her yönüyle artık yarışmacı ve de bu kulvarlarda lider bir takımdır. Camiamızın gönlünü rahat tutsun. Transferde geçmişte acı tecrübeler biz de yaşadık. Aynı hataya düşmeyeceğiz, bu konuda tecrübe kazandık. Gereken yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“KONTENJAN BOŞALMALI”

Yabancı transferi konusunda da son durumu aktaran Yıldırım Demirören, “Şu bir gerçek ki, yabancı kontenjanımız şu aşamada dolu. Elbette yabancı oyuncu konusunda girişimlerimiz, A ve B planlarımız var. Ancak kontenjanımızı boşalttığımız anda transferleri gerçekleştirebiliriz. Bunu da yapacağız. Kulübün ekonomisini de düşünmek zorundayız” dedi.

ligtv.com.tr

724560cookie-checkDemirören’den Nihat ve transfer açıklamaları!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.