Demirtaş: İmralı’ya gitmezsek süreç biter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce yaptığı “BDP, verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımızla arasını açmamaya gayret etsin. Eğer verdiği mesajlar bu dozda gidecek olursa bu sefer Adalet Bakanlığı’yla arasını açar ki, böyle bir görüşmenin ipleri kopar” şeklindeki açıklamasına BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan yanıt geldi.

Selahattin Demirtaş, “BDP’nin İmralı’ya gidişine izin verilmezse, çözüm süreci biter” dedi.

Demirtaş, şöyle konuştu: “İmralı’ya gidişler, AKP’nin bize bir hediyesi, armağanı da değildir. Öyle ‘gönderirim, göndermem’ demek, tek başına Başbakan’ın vereceği bir karar da değil. ‘BDP heyetinin İmralı’ya gitmemesi, çözüm sürecinin bitmesi demektir. Başbakan bunu çok iyi biliyor.”

BDP’nin şantaj ve tehdide boyun eğmeyeceğini belirten Demirtaş, “Çözüm ve barışın, özgürlüğün geleceği için kaygılanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘CHP’NİN PAYANDASI DEĞİLİZ’
BDP Eşbaşkanı Demirtaş, BDP’nin CHP’nin oylarını bölmemek için Sırrı Süreyya Önder’i İstanbul’dan büyükşehir belediye başkan adayı göstermemesi çağrılarına da tepki gösterdi.

Selahattin Demirtaş, “Biz ayrı bir siyasi partiyiz. Buradan bakıp da ‘Sırrı Süreyya aday olmasın, CHP’nin oylarını bölmesin’ demek meseleyi anlamaktan uzak bir tutumdur” diye konuştu.

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’nin de payandası değiliz. Sırrı Süreyya da CHP’li değil, BDP’lidir. Bütün arkadaşlarımızın hedefi CHP’yi değil, BDP’yi büyütmektir.”

1399500cookie-checkDemirtaş: İmralı’ya gitmezsek süreç biter

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.