‘Demokrasi’ yürüyüşüne polis dayağı

Başkentin merkezindeki “28 May” metro istasyonu önünde yapılması planlanan miting, binlerce polisin çevre yollarda geniş güvenlik önlemi alması, bazı caddelerin araç ve yaya trafiğine kapatılması nedeniyle ara sokaklarda ayrı ayrı gruplar tarafından gerçekleştirildi.

“Özgürlük!” ve “Serbest seçim!” sloganları atan göstericileri dağıtmak için copla müdahale eden polis, 10’u kadın 100’den fazla kişiyi gözaltına aldı. AHCP lideri Ali Kerimli ise, gözaltına alınanların sayısının 300’den fazla olduğunu iddia etti.

Gözaltına alınanlar arasında Halk Partisi (AHP) Başkanı ve eski Başbakan Penah Hüseynov da bulunuyor. Gösteriler sırasında bir gazeteci ile bazı göstericiler de hafif yaralandı.

İlham Aliyev yönetiminin “izinsiz” diye nitelediği dünkü gösteri, başta Norveç olmak üzere bazı yabancı büyükelçi ve büyükelçilik görevlileri tarafından izlendi. Bu arada bir grup gösterici de ABD Büyükelçiliği önünde ABD Başkanı George W. Bush’un posterini taşıyarak Aliyev aleyhinde slogan attı.

Norveç’in Bakû Büyükelçisi Steiner Gill, eşiyle birlikte AHCP merkezine giderek, Başkan Kerimli ve bölgede güvenlik önemlerini sürdüren polis yetkililerinden gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Bakû Valiliği ise, kasım ayındaki parlamento seçimleri için ittifak yapan muhalefetin dünkü ortak mitinge 25 Mayıs’ta yapılacak Bakû-Ceyhan-Tiflis petrol boru hattının açılış töreni dolayısıyla izin verilmediğini savundu.

1106760cookie-check‘Demokrasi’ yürüyüşüne polis dayağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.