Demokrat sitelerde özgürce yazabilmek

Sevgili okurlar, yazımıza internet yazarı olarak bir teşekkürle başlamak istiyoruz.


Değerli site yönetimi:


Sitenize göndermiş olduğumuz yazılarımızın tamamını, istisnasız yayına sokmuş olmanızdan ötürü, göstermiş olduğunuz “gerçek demokratlığa” içten teşekkürlerimizi sunarız. Son köşe yazılarımızdan;
“Hangisi daha önemli ve değerli – İnternet yazarlığı mı? Gazete yazarlığı mı? ” ve  “Mal varlıkları siyasiler ve köşe yazarları” başlıklı yazılarımızı ve benzer diğer yazılarımızı; bu zaman değin hiç tereddüt etmeden yayına almış olmanız; yaldızlı şişirme manşetleri ve boş söylemleriyle, her gün ucuz kahramanlıklara soyunan kimi site yönetimleri gibi; sizlerin sözde değil, özde gerçek demokrat olduğunuzun bir kanıtı olmuştur 
Yaşamımız boyunca hangi makam ve mevkide olursa olsun, kişilerin söylemlerine ve yazdıklarına göre değil, eylemlerine bakarak, onlar hakkında karar vermeyi düstur edindik… 
Gerçek demokratlık sözle değil eylemle olur.
Sitenizin yönetimini; samimi, tarafsız ve gerçek manada demokrat olduğu ve her zaman site yazarlarınızın özgürce yazmış oldukları yazılarından en küçük rahatsızlık duymayacak denli, basın özgürlüğü ve demokrasiye yürekten bağlı olmasından ötürü, DÜRÜST İNTERNET YAYINCILIĞI ADINA içtenlikle kutluyorum!”


Bir vicdan borcuydu yerine getirdik.


“İnternet onurlu yazarlığın er meydanı” ama ne yazık ki; her internet sitesi yönetimi, gerçek manada demokrat olamıyor! Ancak, kendileri hakkında sitelerinde ki değerlendirmelerine bakarsanız; hepsi demokrat, tarafsız, özgürlükçü, basın özgürlüğüne saygılı, objektif ve halkın çıkarları doğrultusunda yayın yapıyorlar. İnanmayın! Tamamen palavra!..
Evet, kimi internet siteleri için tekrar söylüyoruz,  bunların uzaktan yakından (sosyal) demokratlıkla ilgileri yok. Egolarını tatmin etmekten başka hiçbir “sosyal”, “demokrat”, “tarafsız” “özgürlükçü” ve “halkçı” düşünceye sahip değiller! İnternet okuru olarak, bunu lütfen böyle bilin!


O nedenle, gerçek manada dürüstlük ve demokratlık ilkelerine bağlı olarak yayın yapmakta olan siteniz yönetimini ve ayni düzeydeki öteki site yönetimlerini, dürüst internet yayıncılığı adına ve interneti onurlu yazarlığın er meydanı durumuna getirdikleri için, bir internet yazarı olarak kutlamak ve kendilerine şükranlarımızı sunmak, vicdan borcumuzdu yerine getirdik. Huzurluyuz…


Hangi amaçla kurmuş oldukları anlaşılamayan sitelerinde; “kendileri çalıp kendi söyleyen” ve varlıklarını; bulunmaz İngiliz kumaşı gibi gülünecek ölçüde önemli yerlere koymaya kalkan, “lüzumsuz demokratlara”, gerçek anlamda ne olduklarını ve kim olduklarını hatırlatmak, sanıyoruz internet medyası adına gereklidir.
Çünkü hak ettikleri daha doğrusu reva görüldükleri davranışlarla karşılaşmadıkları takdirde, sepetteki çürük elmalar gibi öbürlerini de bozarlar. Çürük olduklarının bilinmesi ve sepetten atılması gerekir.


Köşe yazarlarının, baskı altında olmadan huzur içinde yazabilmeleri, demokrasi adına, canlının yaşayabilmesi için ihtiyaç duyduğu ekmek su kadar önemli ve gereklidir.. Bu sütunlarda sık sık medyaya ve yazarlığa yönelik yazılar yazıyoruz… Çünkü medya, sahiplik düzeyinde her yönüyle güvenilir ve sağlam karakterli ellerde olmadığı sürece, yazarların düşüncelerini özgürce yazabilmeleri kesinlikle mümkün değildir.


Hasbelkader yıllardır eli kalem tutan medya mensubu olarak, bu çileli yolda çok şeyler gördük ve yaşadık. Patron sultası altında doğruları dile getirebilmek, gerçekleri tartışabilmek için verilen mücadelelerde, çok sayıda yazar ağır darbeler almış, işinden gücünden olmuştur. Sultacı patronlar, “ya benim boyunduruğum altında olup sesini keseceksin ya da işte kapı orada hadi yolun açık” olsun diyerek, yıllar yılı yazarlarına karşı “demokrasi katilliği” yapmışlardır.


O nedenle…  Kendini sözde “duayen yazar” durumunda gören tenkitçi başılığı meslek edinmiş çalakalem muhteremleri; kimi yazarlara yönelik, “neden sürekli vatan millet yazıları yazmıyorsun?” türü eleştirilerinden önce, sorularını “neden özgürce yazdırmıyorsunuz” diye sözde kahraman (sosyal) demokrat yapıda görünen site yöneticilerine yöneltmeleri gerekir.


Sevgili okurlar;
Önüne gelen kendini, “demokrat” , “ vatan kurtarıcı” ,  “her şeyi kendisi en iyi bilen” , “mükemmel”  ve “duayen” yazar ilan ediyor. Hangi siteye baksanız, kahramanlık destanlıklarından geçilmiyor. Yazarlarını, birer “piyon” ve “dolgu maddesi” haline getirmiş “diktatör site yöneticileri”, onurlu yazarlığın er meydanında dolaşan  “demokrasi cellatları” olarak, internet medyasının  ne yazık ki  bugünü ve geleceği açısından Türk halkı ve okurlar adına birer “kara talih” dirler.


O nedenle… Bugünkü yazımızı, internette ki, gerçek manada dürüst, tarafsız ve demokrat site sahiplerinin, basın özgürlüğü ve demokrasimiz adına varlıklarının ne denli önemli oldukları konusuna ayırdık.  Umuyoruz bundan sonra da çizgilerini bozmadan yollarına devam edecekler ve “internetin onurlu yazarlığın er meydanı” olmasında ki önemli katkılarını, kendileri de onur duyarak sürdüreceklerdir.


Yazımızı noktalarken;
Yüzlerce site arasında, seçkin varlıklarını sürdürmekte olan ve demokrasinin güzelliklerini yaşatmada inanmış ve içten duygulara sahip, değerli site yönetici ve yönetimlerine diyoruz ki: İyi ki sizler varsınız!
Çünkü, sizler olmasaydınız; doğruları ve gerçekleri yazabilen bizler de, yazar olarak bu denli özgür yazılar yazamayacaktık!..


[email protected]


 

686720cookie-checkDemokrat sitelerde özgürce yazabilmek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.