Düşen uçakta ‘bomba’ kuşkusu

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen Air France uçağındakilerden hayatta kalan olması ihtimalinin “çok düşük” olduğunu belirmişti. Sarkozy, uçağın düşüş nedeni ‘terör’de dahil çok yönlü olarak araştırıldığını da belirtmişti.

Fransız ordusu, Atlas Okyanusu’nda 5 kilometrekarelik bir alana yayılmış durumda bulunan enkaz parçalarının, Rio de Janeiro’dan Paris’e giderken kaybolan Fransız havayolu şirketi Air France uçağına ait olduğunu doğrularken Fransız yetkililer, kaybolan uçağın neden düştüğünün hiçbir zaman öğrenilemeyebileceğini bildirdi.

Fransız ordusunun sözcüsü Christophe Prazuck, Brezilya uçakları tarafından fark edilen enkazın Fransız askeri uçakları tarafından incelendiğini ve enkazın, “kayıp uçağa uygun olduğu” kararına vardıklarını söyledi.
Prazuck, artık enkaz parçalarını toplamak için “bir donanma operasyonunun” düzenlenmesinin zamanı olduğunu ve daha sonra bir denizaltının, uçağın karakutularını bulmaya çalışacağını kaydetti.

Fransa’nın hava kazaları soruşturma kurumunun başkanı Paul Louis Arslanian ise kara kutuların bulunacağından emin olmadığını, soruşturmanın hayal kırıklığıyla sonuçlanabileceğini söyledi.

Fransız bakan Jean-Louis Borloo da kara kutuların denizin 3700 metre kadar dibinde bulunduğunu tahmin ettiklerini, bunun bölgeye gönderdikleri denizaltının ulaşabileceği bir derinlik olduğunu belirterek, bununla birlikte kara kutuları bulmanın çok zor olduğunu söyledi.

1205660cookie-checkDüşen uçakta ‘bomba’ kuşkusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.