Deniz Fener’cilere kötü haber

Soruşturmada operasyon öncesi silinen yüz bin mailin kurtarıldığı bildirildi.

Savcılar, aralarında Zahit Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu şüphelilerin evinde 2009’da yapılan aramalarda ele geçirilen 485 bilgisayar hard diskinin içerisindeki verilerin çözümlenmesi için bilirkişi görevlendirdi. Taraf Gazetesi’nde yer alan habere göre, bilgisayar hard disklerinin bir kısmının çözümünün tamamlandığı öğrenilirken, dosyaya yeni delil olarak girebilecek nitelikte bilgilere ulaşıldı.

Şüphelilerin ev ve işyerinde 16 Ekim 2009 tarihinde yapılan eş zamanlı baskınlarda ele geçirilen 485 bilgisayar hard diskinin, operasyondan kısa bir süre önce silindiği tesbit edilmişti. Soruşturmayı yürüten eski savcılar, 2010 yılı başlarında bilgisayarların silinen belleklerinin geri dönüşümünü sağlamak için dokuz ay boyunca imaj çözüm çalışması yaptırmış, görevden alma kararı ile çalışmalar yarım kalmıştı.

100 BİN MAİL, 114 KLASÖRÜN İNCELEMESİ TAMAMLANDI

Adli kaynaklardan alınan bilgiye göre, soruşturmayı devralan savcılar Veli Dalgalı ve Hakan Pektaş, el konulan 485 bilgisayar hard diskinin içeriğine ilişkin detaylı bir rapor hazırlaması için teknik konuda uzman bilirkişi görevlendirdi.

VATAN

1314580cookie-checkDeniz Fener’cilere kötü haber

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.