‘Deniz Feneri dosyası pazartesi geliyor’

Adalet Bakanı Şahin, Alanya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, ”Deniz Feneri ile ilgili bir gelişme var mı?” şeklindeki sorusuna, “En son gelen bilgi pazartesi günü Türkiye’de olacağı şeklindedir. Oldukça da gecikti. Adalet Bakanlığı olarak üç kez yazı yazmak zorunda kaldık. Sayın Baykal (Kaplumbağaya yükleseydiniz şimdiye gelirdi) diyor, ama bunu nihayet gönderecek olan Alman mahkemeleridir. Biz yalnızca talep ediyoruz” yanıtını verdi.

Bakan Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın geçtiğimiz salı günü partisinin TBMM Grup Toplantısında bir klasörü ”Deniz Feneri Dosyası” olarak gösterdiğine değinerek, “Ama bu dosyanın o dosya olmadığı Alman makamları tarafından açıklandı. Türkiye’de kim yasalara aykırı davranırsa, kim usulsüzlük, yolsuzluk yaparsa Türkiye’de yargı organları bunun hesabını herkesten sorar. Ancak bu tür soruşturmaların ve iddiaların siyasi polemik konusu yapılmasından üzüntü duyduğumu da ifade etmek istiyorum” dedi.

 ‘KAMUOYUNA SUNULAN DOSYA “ÇAKMA”

ANKARA – RTÜK Başkanı Zahid Akman, ”Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanlığının gönderdiği dosya olarak kamuoyuna sunulan dosyanın, ‘çakma’ bir dosya olduğu Yahoo gibi bazı arama motorlarından alınan bilgilerle hazırlandığı bu dosyayı gönderen savcı tarafından açıklandı” dedi.

Akman, ”Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması” sonuçlarının açıklandığı basın toplantısının ardından, bir gazetecinin, ”CHP tarafından gündeme getirilen” Deniz Feneri Dosyası” ile ilgili sorusu üzerine, ”Almanya Federal Cumhuriyeti Adalet Bakanlığının gönderdiği dosya olarak kamuoyuna sunulan dosyanın, bağışlayın beni ama ‘çakma’ bir dosya olduğu Yahoo gibi bazı arama motorlarından alınan bilgilerle hazırlandığı bu dosyayı gönderen savcı tarafından açıklandı” diye konuştu.

Dosyayı Türkiye’ye getiren kişinin, ”kamuoyunu yanıltmayı hedeflediğini” savunan Akman, “Bu kişi hem kamuoyunu yanıltmıştır hem de MYK üyesi olduğu partinin genel başkanını yanıltmıştır. Sayın Genel Başkan bu kişiye güvenerek ‘işte dosya elimizde, daha ne bekliyorsunuz’ diye tüm kamuoyunun önünde açıklama yapmıştır. Ertesi gün Hürriyet gazetesinin haberinden de okuduğumuz üzere o dosyanın aslında gazete haberlerinden, arama motorlarından alınan bilgilerden oluştuğu ortaya çıkmıştır” dedi.

BAŞKAN DOSYANIN ÇAKMA OLMADIĞINI BİLİYOR

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Ali Kılıç da yaptığı yazılı açıklamada, gündeme getirdikleri Deniz Feneri dava dosyası ve dosyadaki belgelerin ”çakma” olmadığını RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın çok iyi bildiğini savunarak, ”RTÜK Başkanı’nın telaşı, inkarı ve Alman yargısından kaçması, kendisini hem Türkiye’de yargılanmaktan hem de Alman yargısıyla mali polisinin takibinden kurtaramayacaktır” dedi.

1188710cookie-check‘Deniz Feneri dosyası pazartesi geliyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.