'Deniz Feneri soruşturması sürüyor'

Bakan şahin, ''Her soruşturma olduğu gibi bu da gizlidir. Ancak bazı kurumlara yazılar yazıldı ve bu yazıların cevaplarının beklendiğini bana ifade etti'' dedi.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Deniz Feneri davasıyla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Adalet Bakanlığı kanalıyla Almanya'dan belge isteyip istemediğinin sorulması üzerine, şu ana kadar ne Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından ne de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından Bakanlığa yazılı bir talebin ulaşmadığını  ederek, böyle bir talep gelmesi halinde yasal prosedürün işletileceğini kaydetti. 


''Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu ile konuyla ilgili görüşeceğinizi söylemiştiniz'' denilmesi üzerine Şahin, ''Ankara Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Boyrazoğlu beni ziyaret etti, soruşturmayla ilgili de kısaca bilgi verdi. Bu soruşturma devam ediyor''diye konuştu.


Şahin, gazetecilerin ''Soruşturmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da adı geçiyor'' ifadesi üzerine, ''Bu soruşturmayı ben yürütmüyorum. Soruşturmayı görevli Cumhuriyet Savcımız yürütüyor. Soruşturmanın seyrine göre hep birlikte takip ederiz, bakarız'' dedi.
''Başvuru 8 Eylülde yapıldı. Şu ana kadar bir bilgi, belge istenmemesi normal mi?'' sorusunu yanıtlarken Şahin, soruşturmanın ne zaman biteceği, ne zaman bir davaya dönüşeceği veya dönüşmeyeceği, ne zaman karar verileceği konusunda yasalarda bir sürenin öngörülmediğini ifade etti.
 

1067080cookie-check'Deniz Feneri soruşturması sürüyor'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.