Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Tramvay yolu civarında toplanan bir grup, “Deniz, Yusuf, Hüseyin mücadelemizde yaşıyorlar” yazılı ve üzerinde Gezmiş, İnan ve Aslan’ın resmi bulunan pankart açtı. Gruptakiler, ellerinde çeşitli parti ve kuruluşları simgeleyen bezler olduğu halde sloganlar eşliğinde Beyazıt Meydanı’na yürüdü.


Burada Gezmiş, İnan ve Aslan için saygı duruşunda bulunulmasının ardından çeşitli konuşmalar yapıldı. Daha sonra marşlar söyleyen grup, olaysız şekilde dağıldı.


Anma etkinliği nedeniyle polis, Beyazıt Meydanı’nda panzerler desteğinde geniş güvenlik önlemi aldı.


Bu arada 68’liler Birliği Vakfı da Dolmabahçe’de anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan gruptakiler, çeşitli sloganlar attı. Gruptakiler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.


TUNCELİ’DEKİ ANMA


Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişinin 35’inci yıldönümü nedeniyle anma yürüyüşü düzenledi.


Okullar Caddesi üzerinde toplanan 200 kişilik grup sloganlar ve ellerindeki resim ve dövizlerle Sanat Sokağı’na kadar yürüdü. Toplanan grup bir süre Deniz Gezmiş ve arkadaşları lehine slogan atıp marşlar okudu. Yürüyüşe katılanları sık sık, ‘Yaşasın hakların kardeşliği’, ‘Kahrolsun ABD emperyalizmi’, ‘Katil ABD işbirlikçi AKP’, ‘Deniz, Yusuf, Hüseyin yoldaşlar ölümsüzdür’, ‘Katil ABD Ortadoğu’dan defol’ sloganları attı.



 

1042500cookie-checkDeniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.