Denizden balık çıktı…

Marmara denizinde tutulan balıklarda yüksek oranda kimyasal maddeler bulunmuş, bunların bir bölümü kanser yaptığı ise kesinleşmiş yapılan bir araştırmada.


Ülkemizde her gün yeni iddialar gelmekte, tavuk, yumurta derken, deli dana, sonra balık! Sebzeler dersen garip görünüm sergilemekte, koparıldıkları halde gelişmeye devam ediyorlar!


Ne yiyeceğiz? Gözümüzü kapatıp elimize ne gelirse ağzımıza atmamız gerekli, çünkü eskisi gibi tatlarından ayırt edilen yiyecekler, günümüzde sadece görüntüleri ile ayırt edilir hale geldi, tatları eşitlendi. Ne yersen ye, tadı kokusu olmayan nesnelere dönüştü. Gözünüzü kapayın deneyin isterseniz, ne yediğinizin farkına dahi varamayacaksınız!


Ne oldu da bu kadar bozuldu her şey?


Neden şimdi doğal olarak ürünler için ayrı pazarlar kurulmaya başlandı?


Doğal olarak üretildiği söylenenlerin ise, ne kadar gerçekten doğal? Çünkü batı dünyasında bu konuda da birçok olay gündeme geldi, doğal olduğu söylenenler ile diğerleri arasında büyük fark olmadığı yapılan araştırmalarda ortaya konmuştu.


Denizden babamda çıksa yerim demekteydi, gülerek.


Denizden ne çıkacağını kim bilebilir?


Ege sahillerine vuran varillerde radyasyon var mı, yok mu paniği yaşandı, kısa süre önce, neyse ki radyasyon değil, yemek artıkları çıktı. Denizde giden bir yolcu gemisi bütün birikmiş çöplerini variller ile denize atmış.


Denizde balıklar her türlü maddeyi etlerinde taşıyorlar, onu avlayanlarda Allaha emanet kurduğu çilingir sofrasında gülerek tüketmekte.


Bugün varız yarın yokuz, boş ver abi keyfimizi bozma der gibi düşündüğünüzü düşünüyorum. En iyisi açalım şuradan bir rakı, yanına da balık, bir de sohbet ve müzik!
 
İçinizde sesi güzel olan var mı?
 
Bir Sivas yöresinden türkü söyleyin, yanık yanık, içten içe yanan alevin ve insan kokusu buraya kadar gelsin.


Unutmadım Sivas’ımı, unutturamayacaklar o güzel insanların sesini.


Her biri dostlarımdı.


Unutmadım, alevlerden semaha durduk yıllar yılı, durmaya da devam edeceğim…
 
Rakı eşliğinde eskilerden sohbet edelim, içinde dostluk, sevgi olsun. Aç bir rakı ve yanında da denizden en son çıkardığımız balık olsun, ateşte iyi pişmiş olsun, ateş koksun, is koksun üzeri.


Rakımı sizin de sağlığınıza kaldırıyorum! Güzel günlerin şerefine…


—————————-
www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.sitemynet.com

690920cookie-checkDenizden balık çıktı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.