Denizli’de geri dönüşüm seferberliği!

‘İYİ DÜŞÜNÜN, GERİ DÖNÜŞTÜRÜN’

Su, toprak ve ormanların çılgın tüketim sepetlerine konularak harcandığını savunan DOSEV üyeleri, buna dur demek için günlük yaşamdaki alışkanlıkları değiştirmek için kolları sıvadı. Herkesin bildiği ancak hafife alıp uygulamaktan kaçındığı geri dönüşüm önlemleriyle çok şeyin değişeceğine inanan gönüllüler, Denizli’de kampanyaya ilişkin bilgilendirme çalışması başlattılar. ‘İyi Düşünün, Geri Dönüştürün’ sloganıyla yola çıkan DOSEV üyeleri, tek bir insanın bile dünyayı değiştirebileceğine inandıklarını söylüyorlar.

SOKAK SOKAK DOLAŞIP GERİ DÖNÜŞÜMÜ ANLATTILAR

Başta öğrenciler olmak üzere Denizli sokaklarında çok sayıda insana ulaşan DOSEV üyeleri, geri dönüşüme ilişkin hazırladıkları broşürlerin yanısıra bire bir bilgilendirme yaparak dikkatli tüketim yapılması konusunda vatandaşları uyarıyor. Kampanya süresince doğal varlıkların tahribatına dikkat çekmeyi hedefleyen DOSEV üyeleri, daha yaşanılır bir gelecek için tüm yurttaşları kampanyaya katılma çağrısında bulundular.

1 TON ATIK KAĞIT 17 AĞACI KURTARABİLİR

Doğal varlıkların sonsuz olmadığının altını çizen DOSEV üyeleri, nüfus artışına paralel olarak hızla büyüyen tüketimle doğal varlıkların da giderek azaldığına işaret ederek, cam, plastik ve kağıt gibi katı atıkların geri dönüşümüyle önemli tasarruf sağlanacağını dile getirdiler. 1 ton atık kağıdın geri dönüşümü ile 17 ağacın kurtarılabileceğine değinen DOSEV üyeleri, 1 ton cam atığın geri dönüşümü ile de 100 litre petrol elde edilebileceğini dile getirdiler.

OKUL VE İŞYERLERİNDE BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Kampanya hakkında DOSEV’den yapılan açıklamada ” evimizde, ofimizde ve çevremizde kısacası yaşam alanlarımızda ‘geri dönüşüm için neler yapabiliriz?’ sorusundan yola çıkarak önce kendimizden başlayıp ardından da halka yönelik bir kampanya başlatmayı hedefledik. Başta okullarımız ve iş yerlerimiz olmak üzere tüm sosyal paylaşım alanlarımızda bilgilendirme çalışmalarında bulunacağız. Öte yandan daha çok insana ulaşabilmek amacıyla geri dönüşüme ilişkin söyleşi ve seminerler düzenleyeceğiz” görüşüne yer verildi.

DOSEV kampanya

DOSEV kampanya

DOSEV kampanya

DOSEV kampanya

DOSEV broşür

1547330cookie-checkDenizli’de geri dönüşüm seferberliği!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.