Denktaş’a derneklerden tam not

Cuma sabahı Temsilcilik binasında Dışişleri Bakanı Denktaş ile görüşen Konsey Yönetim Kurulu ile CTP Dayanışma Derneği ve Demokrasi Derneği temsilcileri görüşmeyi çok olumlu ve yararlı olarak yorumladılar.

KKTC Temsilcisi Namık Korhan’ın da katıldığı toplantıları değerlendiren sivil toplum örgüt temsilcileri, bakanın hükümet içinde izlediği politikayı uyumlu ve KKTC’nin geleceğine ilişkin stratejik açıklamalarını içten ve samimi bulduklarını vurgulayarak pek çok soru işaretinin de açıklandığını belirtiler.

Sivil toplum örgüt temsilcileri Denktaş ile yaptıkları toplantıyı şöyle değerlendirdiler:

Ali Ratip Doğruer (Konsey Başkanı): Toplantı çok olumluydu. Bildiğiniz gibi Aralık ayında Türkiye AB’den tam üyelik görüşme tarihi bekliyor. Bu KKTC içinde önemli bir tarihtir. Aralık’tan sonra izolasyon karşıtı faaliyetlere yoğunluk verilecektir. Sayın Bakan, Aralık ayı sonrasında Mart ayına kadar izlenilmesi gerekenleri aktardı. Uluslararası kurumların sivil toplum örgütlerinin baskılarına önem verdiklerinin altı çizildi. Dolayısıyla biz de yapabileceğimiz katkılarımızı anlattık.

İlker Kılıç (CTP Dayanışma Derneği Başkanı): AB’de tüzükler hazırlanıyor. İzolasyonların kaldırılması konusunda referandum sonrasındaki açılım, Rumların da baskısıyla biraz geriledi. Sayın Bakan uluslararası arenadaki zorlukları aktardı. Hükümet ile çok olumlu çalıştıklarının altı çizildi. Hükümette şu an bütçe görüşülüyor. Bütçe onaylanmazsa hükümet sorunu ortaya çıkacaktır. Bir hükümet sorunu şu an Kıbrıslı Türkler’in yararına olmayacaktır.

Niyazi Enver (CTP Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi): Sayın Bakan’ın toplantısı son derece içten, saimmi buldum. Konulara çok dürüstçe yaklaştı. Nasıl yardımcı olabiliriz diye konuştu. En azından dış sorunlara karşı hükümet sorunun çözülmesi gerektiği belirtildi. Görüş alış verişinde bulunduk.

Hasan Raif (Demokarsi Derneği Başkanı): Toplantıyı ve Sayın Bakan’ın açıklamalarını çok samimi bulduk. KKTC’deki en önemli sıkıntı hükümetin geleceğidir. Umarım bu sıkıntı aşılır ve dış dünyaya birliktelik sağlanır.

1094500cookie-checkDenktaş’a derneklerden tam not

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.